De 12 mooiste sci-fi auto’s aller tijden

Sci-fi heeft ons geleerd dat auto’s altijd onweerstaanbaar blijven. Maar wat zijn de coolste en meest bijzondere aller tijden?

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels
We geven je de definitieve top 12, stripboekhelden uitgezonderd. Want anders gaat Batman er elke keer met de prijs vandoor.

12. Ford Crown Vic – Men in Black
Niet één andere auto in de filmgeschiedenis is de vereenzelviging van stille wateren hebben diepe gronden. Had elke auto maar zo’n kleine rode knop.

11. Durango 95, A Clockwork Orange
In de grimmige toekomst van Clockwork was dit de ultieme supercar. En er rijdt er nog steeds een rond in Zwitserland.

10. Audi RSQ, I, Robot
We verloren ons hart al bij het zien van de ‘wielen’. De Audi R8 lookalike is net hedendaags genoeg om herkend te kunnen worden en vreemd genoeg om te zien dat je in de toekomst zit.

9. KITT, Knight Rider
De Knight Industries Two Thousand was een kruising tussen 2001’s HAL en Apple’s Siri, gewikkeld in een 80’s Firebird. Onmisbaar in deze lijst, maar vreemd om te denken dat veel van wat KITT deed, nu gewoon is voor onze auto’s.

8. Mach 5, Speed Racer
De trippende Wachowski-versie van de klassieke tekenfilm was een tegenvaller, maar de racescenes maakten veel goed. Waaronder deze onoverwinnelijke Mach 5.

7. Lola T70, THX 1138
Misschien de meest onbekende van het stel, maar het was George Lucas’ eerste film. Een film met een toekomst waarin elke auto een Lola Le Mans-prototype is. He-le-maal goed.

6. Interceptor, Mad Max
Mad Max’s Interceptor is het levende bewijs dat meer pk’s altijd goed zijn. De Ford Falcon is zo fout dat je er juist weer in gezien kunt worden.

5. Taxi, The Fifth Element
Ah, Milla Jovovich… Maar de taxi’s waren een ander hoogtepunt van de Luc Besson-film. Ze kunnen vliegen en er is de kans dat Milla zomaar in je schoot valt.

4. Light Cycles, Tron
Wees eerlijk: als je ooit een motor in de regen hebt zien rijden en de spray ziet opkomen, dan denk je aan deze… niet?

3. Landspeeder, Star Wars
Snel, zweeft boven de grond en wordt aangedreven door drie straalmotoren? Het is eigenlijk je persoonlijke DC-10.

2. DeLorean, Back to the Future
Nee, geen nummer 1, sorry. Maar je dacht toch niet dat we hem zouden overslaan?

1. Spinner, Blade Runner
Of het nou de sfeervolle muziek en cinematografie was of het verticale opstijgen, de Spinners uit Blade Runner kennen geen gelijke. En waren trouwens een inspiratie voor de taxi’s van nummer 5. Al is het al vier jaar sinds 2019 en vliegen we er nog steeds niet in…

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels