Wes Anderson tot The King’s Man – in februari op Disney+

Die 8,99 euro per maand is steeds beter te rechtvaardigen met een paar interessante nieuwe bioscoopreleases.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie

De keuzestress voor wat betreft streamingdiensten is zojuist nóg lastiger geworden. Disney+, sinds de start toch vooral de go-to streamer als je fan bent van Marvel, Star Wars en klassieke Disney-klassiekers, wordt volwassen. Door kwalitatieve series van het Amerikaanse Hulu (Pam & Tommy) tot bioscoopfilms van 20th Century Studios (het oude 20th Century Fox) met onder meer The French Dispatch van Wes Anderson en het nieuwe Kingsman-deel The King’s Man.

Dit zijn de interessantste nieuwe releases die je vanaf februari kunt zien op Disney+. Films en Originals die definitief bewijzen dat de dienst meer is dan Mickey en Marvel.

Pam & Tommy – vanaf 2 februari

De serie speelt zich af in de pioniersfase van het internet en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de gestolen sekstape van Pamela Anderson (Lily James) en Tommy Lee (Sebastian Stan). Nadat een ontevreden aannemer (Seth Rogen) de tape uit het huis van het koppel steelt, gaat de video van een underground bootleg-VHS naar een wereldwijde online sensatie. Een liefdesverhaal, misdaadverslag en waarschuwende boodschap in één.

Torn – vanaf 4 februari

Deze National Geographic-documentaire gaat over Alex Lowe. Hij was een wereldberoemde bergbeklimmer totdat hij op tragische wijze om het leven kwam in een dodelijke lawine. Vervolgens trouwde zijn beste vriend en klimpartner met zijn weduwe en hielp bij de opvoeding van zijn drie zonen. Een film van de oudste zoon Max over Lowe’s nalatenschap.

Four Days in October – vanaf 4 februari

Een baseball-docu van ESPN en MLB Productions over de laatste vier historische wedstrijden van de 2004 American League Championship Series tussen de Boston Red Sox en de New York Yankees. Met highlights van hun rivaliteit door de jaren heen.

The Empty Man – vanaf 11 februari

Ex-agent James Lasombra (James Badge Dale) onderzoekt de verdwijning van Amanda Quail, die op haar slaapkamer een bericht in bloed heeft geschreven met daarin een verwijzing naar ‘The Empty Man’, een bovennatuurlijke entiteit die je zou kunnen oproepen door in het donker op een fles te blazen. Dit zet James aan tot een zoektocht waarin schokkende geheimen naar boven komen. Prima weekend-vermaak.

Murder on the Orient Express – vanaf 11 februari

Bijna tegelijkertijd met de nieuwe Poirot-verfilming Death on the Nile, is Murder on the Orient Express te zien. De whodunnit die de Agatha Christie-gekte weer opriep. Wat begint als een extravagante treinreis door Europa mondt uit in één van de meest stijlvolle, spannende en aangrijpende mysteries ooit. Een verhaal van dertien reizigers op een trein, waar iedereen een verdachte is.

The French Dispatch – vanaf 16 februari

Wes Andersons nieuwste. Timothée Chalamet (Call Me By Your Name) heeft buiten Dune een productief jaar, maar zoals altijd bij een Anderson-vehikel volgt er nog een waslijst. Verder zien we traditiegetrouw Bill Murray, maar ook Adrien Brody, Elisabeth Moss, Tilda Swinton, Benicio del Toro, Saoirse Ronan, Léa Seydoux, Willem Dafoe, Owen Wilson, Christoph Waltz en Frances McDormand. De film is gesitueerd in een fictief Frans stadje en volgt de lokale medewerkers van een Amerikaanse krantenbijlage. Omschreven als een liefdesbrief aan journalisten volgen we drie verhaallijnen. De film ademt die typische Wes Anderson-sfeer, van de iconische symmetrische shots tot een foutloze kledingkeuze.

The Walking Dead, seizoen 11B – vanaf 21 februari

In februari keert The Walking Dead terug. Veel van de helden vechten tegen het dreigende hellevuur tijdens de Reaper-aanval, terwijl anderen de strijd aangaan met Moeder Natuur in Alexandria. Met in de hoofdrollen Norman Reedus als Daryl Dixon, Melissa McBride als Carol Peletier en Lauren Cohan als Maggie Rhee.

The King’s Men – vanaf 23 februari

Na meerdere keren te zijn uitgesteld is de prequel van de Kingsman-filmserie The King’s Man, met onder meer Ralph Fiennes, Daniel Brühl en Aaron Taylor-Johnson, eindelijk hier. In een race tegen de klok moet de onafhankelijke Britse inlichtingendienst een oorlog voorkomen waar miljoenen slachtoffers zullen vallen. Dezelfde ingenieuze actie, nog steeds geregisseerd door Matthew Vaughn, maar dan in een wat gedistingeerder jasje van begin vorige eeuw.

Entertainment
Minne Koole is een beetje koekoek
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Hij is er: de trailer van ‘Joker: Folie à De...
Door Redactie