Maak kennis met de Nike Astro Grabber

Volgens kenners worden deze schoenen de nieuwste It-sneakers.

Op 18 april lanceren Nike en het New Yorkse label Bode, opgericht door Emily Adams Bode Aujla, een bijzondere collectie. In de Bode Rec. Collection staat een bijzondere sneaker centraal: de Nike Astro Grabber.

Sneakerfan of niet, als je dit model niet kent is dat niet heel gek. De Astro Grabber werd namelijk ontwikkeld voor American Football. En ja: dat leeft hier in Nederland niet echt.

De American Footballschoen werd ontworpen in de jaren 70 en kreeg de legendarische wafelzool uit de koker van Bill Bowerman. De schoen werd toentertijd ontworpen in samenwerking met San Diego Chargers quarterback Dan Fouts. Sinds de introductie van dit model verdween de Nike Astro Grabber echter van de radar. Tot nu!

Dat hebben we vooral te danken aan de eerdergenoemde Emily Adams Bode Aujla. Deze bijzondere ontwerpster heeft een eigen label: BODE. In 2017 schreef Emily geschiedenis door als eerste vrouwelijke ontwerper ooit haar looks te presenteren op de New York Men’s Fashion Week. Sindsdien rijst haar ster sneller dan ooit.

In de Bode Rec. Collection staan herinterpretaties van de Nike Astro Grabber dus centraal. Aangezien alles wat Emily bijkans aanraakt in goud verandert, wordt er in de ‘hippe’ modewandelgangen al gefluisterd dat deze schoen dé It-sneaker van dit voorjaar wordt. De Bode x Nike Astro Grabber wordt uitgebracht in twee kleurstellingen: Black en Natural.

De Black-variant heeft een leren bovenwerk, zoals de originele American Footballschoen, met gebroken witte details. Dit zijn letterlijk retro-kicks(en). De Natural-colorway is een beetje gemoderniseerd en heeft een mesh/gebreid bovenwerk dat de sneaker een uniek tintje geeft. Opvallend details zijn de soort van bedeltjes die aan de veters hangen.

Behalve verschillende varianten van de Astro Grabber zullen we ook kledingstukken in de collectie terugvinden. Denk dan aan items met een sportieve look, waaronder trainingsjacks, shirts en shorts. De Bode Rec. Collection verschijnt op 18 april op BODE en op 1 mei 2024 bij Nike.