Suggesties voor hem én haar, want mechanische horloges zijn allang niet meer iets dat is voorbehouden aan mannencollecties. We hebben één persoonlijke voorkeur uit deze modellen, maar dat blijkt straks wel uit de voor jullie bekende drager.
De modellen zie je hierboven vast in actie. Niet per se spiksplinternieuwe horloges, zie het eerder als een ‘best of’ en passend voor de feestdagen als onderdeel van de Winter Tales-campagne. Omega-CEO Raynald Aeschlimann: “Dit jaar waren we vastbesloten om een boodschap voor de feestdagen te creëren die een glimlach opwekte, door onze horloges op een verrassende en opvallende manier te presenteren. Het seizoen draait om het verspreiden van vreugde, dus dat is ons doel. Het is onze speelse kijk op luxe.”
Seamaster Diver 300M
In hetzelfde jaar dat Omega het 75-jarig bestaan viert van de Seamaster, wat extra aandacht voor deze Seamaster Diver 300M. Een 42 mm versie van de collectie die in 1948 werd geïntroduceerd. Dit specifieke model werd uitgebracht in 1993 en is even comfortabel op zee als voor ons desk divers. De 42mm kast is van roestvrij staal en 18-karaats Sedna-goud. De onmiddellijk herkenbare wijzerplaat met golfpatroon is, net als de lunette, gemaakt van zwart keramiek, met skeletwijzers en verhoogde indexen, bedekt met een lichtgevende Super-LumiNova coating.
Aan boord vind je het automatische kaliber 8806. Een gecertificeerd Master Chronometer-uurwerk met silicium balansveer en echappement, wat ‘m antimagnetisch maakt tot 15.000 Gauss (vergelijkbaar met een MRI).
Aqua Terra Shades
De Aqua Terra Shades-collectie brengt Omega in een gedurfde nieuwe richting met een reeks opvallend gekleurde wijzerplaten. De modellen zijn verkrijgbaar in twee kastgroottes, 34mm en 38mm. De gekleurde wijzerplaten lopen uiteen, met namen als Atlantic Blue, Sea Blue, Lagoon Green, Bay Green, Sandstone, Terracotta, Saffron, Lavender en Shell Pink.
Details die wij dan weer kunnen waarderen is hoe de wijzerplaten hun levendige tinten krijgen. Eerst krijgen de koperen wijzerplaten vanuit het midden een sunray geborstelde afwerking en worden ze vervolgens bedekt met een laklaag om de diepte te vergroten. Omega maakt hierbij gebruik van twee verschillende soorten behandelingen om de gewenste kleuren te bereiken. PVD-technologie (Physical Vapour Deposition), wat bepaalde effecten bereikt die kleuren zoals terracotta mogelijk maken, terwijl CVD-technologie (Chemical Vapour Deposition) een specifieke chemische reactie teweegbrengt die tinten zoals zeeblauw creëren.
De Ville Prestige
Een persoonlijke favoriet, het is namelijk het horloge van ModMod co-hoofdredacteur Arno Kantelberg. Hij draagt de De Ville Prestige van 41mm, met een stalen kast en geelgouden lunette op een lederen band. Denk meer 007 in het Casino de Monte-Carlo dan 007 in een achtervolging op ski’s in de Alpen.
Beschikbaar in meerdere kastgroottes en meer of minder gecompliceerde samenstellingen heeft deze een mooi vintage geïnspireerd gebold saffierglas met een kleine seconde op ‘negen uur’ en een gangreserve-indicator op ‘zes uur’. Vanbinnen tikt Omega’s eigen Master Co-Axial Calibre 8810 die je kunt zien door de achterzijde van krasbestendig saffierglas.
De Omega De Ville Prestige is overigens al een vaste waarde binnen Omega sinds 1994. Inmiddels bezig aan zijn derde generatie modellen.
Omega Speedmaster Cappuccino
De Omega Speedmaster is zonder twijfel het bekendste horloge van het Zwitserse merk. Origineel uit de hoek komen? Kijk dan naar deze verfijnde uitvoering. Een Speedmaster in een bescheiden 38mm Cappuccino-uitvoering. De looks zijn onmiskenbaar anders, maar het blijft onderdeel van de chronograafcollectie die sinds 1957 een Omega-icoon is.
Maar nu in een roestvrijstalen en 18-karaats Sedna-goud (Omega’s eigen legering) versie. Aangevuld met een met diamanten geplaveide lunette. Dat omvat een cappuccino-kleurige wijzerplaat met drie bruine ovale subvensters voor de chronograaf, aangevuld met een taupe lederen band.
Omega Speedmaster Moonphase
De Speedmaster Professional was het eerste horloge dat op de maan werd gedragen, dus het is passend dat Omega een versie van zijn iconische chronograaf heeft uitgerust met een maanfasecomplicatie. Die eens in de 29,5 dag rondgaat. Nogal precisiewerk dus en het 9904 manufacture uurwerk is zo exact dat de maanfase maar eens in de tien jaar minimaal moet worden aangepast.
De sunray geborstelde diepblauwe wijzerplaat is afgestemd op een maanschijf en de datumfunctie is geïntegreerd in het subvenster op ‘negen uur’. Het wordt aangedreven door een METAS-gecertificeerd automatisch Master Chronometer-uurwerk en heeft een diamater van 44.25mm. We denken dat NASA ‘m zo nog steeds zou goedkeuren.