Goede fitness-voornemens? IKEA maakt het je heel makkelijk

De nieuwe ‘home workout’-collectie van IKEA maakt het je erg makkelijk om je aan je goede fitness-voornemens te houden. Zo kun je van iedere kamer in je woning een functionerende én stijlvolle sportplek maken.

Een van de ontwerpers van de collectie, Akanksha Deo, haalde inspiratie uit haar thuisworkouts tijdens de coronalockdowns. Alhoewel we onderhand gewoon weer naar de sportschool kunnen, is de thuisworkout wel een handige optie gebleven. De DAJLIEN-collectie bestaat uit sportmatten, gewichtjes, opbergmogelijkheden en sportaccessoires — om sporten zo toegankelijk mogelijk te maken in het dagelijks leven.

De naam van de collectie, DAJLIEN, is dan ook geïnspireerd op het Zweedse woord voor ‘dagelijks’. De 19 producten zijn gemaakt op het dagelijkse sporten te vergemakkelijken, door te letten op motivatie, beweging en herstellen. Zo is er een trolley die het opbergen van sportspullen aantrekkelijk en toegankelijk maakt; zijn er sportmatten, gewichtjes en stepbankjes op mee te bewegen; en zijn er slippers, poncho’s en zachte handdoeken om mee bij te komen van de workout.

Naast het functionele aspect van de producten, is er uiteraard ook gelet op stijlvol design. De “bok” in de collectie is – naast functioneel sportattribuut – ook inzetbaar als fraaie schoenenopberger, bank of bijzettafel. De groene sportmatten staan niet verkeerd als vloerkleden en de ronde, lichtgroene gewichten zijn mooie interieuraccessoires (die enigszins doen denken aan de eerdere, populaire IKEA-collectie van Sabine Marcelis). Aan de goede sportvoornemens van jou kun je je in 2024 stijlvol houden!

De DALJIEN-collectie van IKEA ligt vanaf januari in de winkels.