De nieuwe Ikea collectie van de Rotterdamse Sabine Marcelis is een must-have

Marcelis is een bekende naam binnen de designwereld, maar treed vanaf heden ook daar buiten met deze Ikea collectie.

Met haar Ikea VARMBLIXT-collectie werft Sabine Marcelis bekendheid bij de design-leken onder ons. Haar rondvormige collectie met veel glaswerk en lichtpunten is vanaf februari bij Ikea verkrijgbaar. Verkoopt Marcelis haar ziel aan de blauw-gele meubelgigant voor grote bekendheid? Hoe dan ook, wij genieten van deze betaalbare designstukken.

De Rotterdamse designer, die is opgegroeid in Nieuw-Zeeland, studeerde in 2011 af aan de Design Academy in Eindhoven. Ze specialiseert zichzelf in productdesign, intallaties en spacial design – en na haar afstuderen volgde de bekendheid in die wereld al snel. In 2020 won ze de Wallpaper Designer of the Year award, en in 2021 en 2022 stond ze in de lijst van top 100 creatives volgens Architectural Digest.

Ze verscheen op verschillende beurzen, waaronder de Design Miami-beurs. Daar showde ze een aantal lampen met gebogen TL-buizen en zachte kleuren (waarop een aantal van de Ikea-designs zijn gebaseerd). Tijdens de Milan Design Week kregen we een voorproefje van de VARMBLIXT-collectie, die binnenkort in het groots verkrijgbaar is bij Ikea.

Haar werk wordt gekenmerkt door warme kleuren, reflecterende en doorzichtige oppervlaktes en buigende vormen. De eyecatchers in de collectie zijn de donut-vormige serveerschalen van groen en oranje glas.

De Ikea collectie van Sabine Marcelis bestaat verder uit een aantal gebogen en ronde lampen, zoals op de foto hierboven te zien. Ook zijn er twee oranjekleurige vloerkleden bijgevoegd. Daarnaast is er een set van twee, ronde koffietafels, een bruine en een groene.

8 iconische designlampen als lichtpunten in je interieur

Ook heeft de collectie een mooi aanbod drinkservies, ter aanvulling van je thuisbar en cocktailcollectie. Zo zijn er moderne martini coupes voor een Espresso Martini of Pornstar Martini, strakke longdrink glazen voor een Paloma cocktail of Long Island Iced Tea, een flesopener voor een biertje en glazen roerstaven.

De VARMBLIXT-collectie van Ikea is vanaf 1 februari verkrijgbaar bij de Zweedse meubelwinkels. Prijzen beginnen bij € 2,99 (voor de flesopener), tot aan €249 voor het grootste vloerkleed.