Ongewenst haar: zo kom je er van af

Kijk eens niet verder dan je neus lang is. Maak een eind aan de haren die uit je neus groeien.

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie

Moeder Natuur heeft zo haar kuren. Eén ervan is dat naarmate je ouder wordt het aantal haren op je hoofd minder wordt, maar het aantal dat op plekken opduikt waar je ze pertinent niet wil, alleen maar groeit.

Het hormoon dihydrotestosteron is de oorzaak van deze kaalheid op latere leeftijd en de haargroei op andere plekken waaronder je neus.

Ofschoon haren die uit je neus groeien er niet bepaald lekker uitzien, hebben ze wél een functie. Neushaar werkt als een filter voor je luchtwegen en voorkomt zo dat er stofdeeltjes en vuil in je longen terechtkomen.

Neushaar mag dan nut hebben, het oogt een stuk beter als je het verwijdert. Dat kan op vier verschillende manieren.

Schaartje

Een eenvoudige manier is de neusharen te knippen. Je verwijdert hierbij de delen van de haartjes die uitsteken, en laat de rest zitten. Het voordeel is dat je de natuurlijke functie van neushaar grotendeels in stand houdt, Nadeel is dat de haartjes snel weer op volle lengte zijn, waardoor je ze een paar keer per week moet bijwerken.

Ga niet met een gewone schaar te werk, maar investeer in een neushaarschaartje. De punten daarvan zijn niet scherp, maar afgerond waardoor je je neus niet kunt beschadigen.

Trim je fit

Een andere simpele manier om van neushaar af te komen is door te trimmen. Neushaartrimmers zijn er in twee vormen.

Bij de een liggen de mesjes open. Gebruik je deze variant zorg dan dat de mesjes alleen je haren raken. Er zijn ook neushaartrimmers waarbij de mesjes in een cilinder zijn ondergebracht. De neus kom dus nooit direct in contact met de mesjes. Snel en veilig dus. Neushaartrimmers zijn er in alle prijsklassen.

Voor masochisten

Je kunt je neusharen ook epileren. Met een pincet trek je haartjes er met haarwortel en al uit. Het haarzakje blijft echter zitten dus op den duur zal er weer een nieuwe neushaar groeien.

Twee nadelen van deze methode is dat het erg pijnlijk kan zijn én er kunnen kleine wondjes in je neus ontstaan Die kunnen gaan ontsteken. Deze methode is niet aan te raden.

Wax

Je neushaar waxen is een vierde optie. Bij de drogist vind je complete pakketten waarmee je dat makkelijk zelf kunt doen.

Het werkt als volgt: je verwarmt de wax, en vervolgens plaats je een staafje met warme wax in je neus. Je laat het daar even totdat de was is afgekoeld en aanwezige neusharen er aan vastzitten. Vervolgens trek je het staafje in één beweging uit je neus. De neusharen komen zo mee.

Niet geheel pijnloos, dat mag duidelijk zijn. Een sterke was neemt tot wel 95 procent van de neusharen mee. Vaak vind je in zo’n pakket ook snorbeschermers zodat deze ongehavend uit de strijd komt.

Onderhoud
Tom Hardy ruikt goed
Door Redactie
Onderhoud
Dit kun je doen tegen scheerirritaties
Door Redactie