Overwinteren in IJsland

Wil je, relatief in de buurt, nog de ongetemde wildernis in, dat moet je noordelijk gaan.

Ga naar ijskoud IJsland deze winter. Deze Airbnb ‘Piece of Heaven’ kost je €227 per nacht, ligt in het westen van IJsland en ligt op 15 minuten rijden van de beschaving – dus net geïsoleerd genoeg om dat ‘alleen op de wereld’-gevoel te krijgen. Althans beschaving, een paar huizen bij elkaar wordt een ‘dorp’ genoemd. Je wordt eerder begroet door IJslandse paarden of vossen.

IJsland is ongetwijfeld één van de meest adembenemende bestemmingen in Noord-Europa en verblindt het hele jaar door een eindeloze stroom bezoekers. In de ongerepte natuur in de bergen van West-IJsland ligt dit Airbnb-huisje.

Het gebied ligt in Kolsstaðir en is ideaal om te wandelen langs honderd jaar oude schapenpaden. Af en toe kun je zelfs een glimp opvangen van wilde paarden en poolvossen. Misschien wel het meest aantrekkelijke is dat het huisje een uitkijkpunt biedt van waaruit het noorderlicht kan worden waargenomen.

Lees ook: Deze Franse Airbnb is je volgende vakantiebestemming

Dit noordelijke paradijs is het hele jaar door de place to be voor diegenen die op zoek zijn naar rust buiten het stadsleven. Houd er rekening mee dat het noorderlichtseizoen van begin september tot eind april begint. Als je op zoek bent naar het aurora-spektakel, raadpleeg dan de IJslandse Met Office-website voor dagelijkse aurora-voorspellingen.

Binnen heb je genoeg comfort om de kou te doorstaan en als je mazzel hebt: vrij zicht dus op het Noorderlicht. Een unieke extra is de geothermische hot tub. Het enige dat je nodig hebt is een gehuurde 4×4 om je winterhuis te bereiken. Check hier om ‘m vast te leggen.

Beeld: Airbnb/Kolsstadir