Zien: deze Harvard-professor ontkracht de grootste trainingsmythes

Het is een vreemd fenomeen: doordat we een maatschappij hebben gecreëerd waarin beweging nog amper een rol speelt, moeten we geforceerd in beweging komen om onze gezondheid op peil te houden.

Daniel Lieberman
Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg

Meestal gebeurt dit in de vorm van krachttraining of duurtraining, een subcultuur die omhuld is door wilde theorieën en mythes. In de onderstaande video ontkracht Daniel Lieberman, Harvard-professor en schrijver van het boek Exercised: Why Something We Never Evolved to Do is Healthy and Rewarding, een aantal van de grootste mythes die in de sportwereld de rondte doen en zet ze af tegen het normale doen en laten van de mens voordat moderne technieken ons lui maakten.

De meeste opvallende mythes? Het idee dat we minder actief horen te zijn zodra we ouder worden. Dat rennen per definitie slecht is voor je knieën (en dat je per se vijf keer per week lange afstanden moet rennen). Of dat onze voorouders in het steentijdperk veel sterker en sneller waren dan wij. Klinkt het allemaal nog wat vaag? Daniel Lieberman weet het gelukkig haarfijn uit te leggen in de deze video van YouTube-kanaal Big Think, die helaas niet in dit artikel embedded kan worden.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg