De 10 raarste speciale auto’s ooit gemaakt 

Een porseleinen Bugatti Veyron? Tuurlijk.

1// Bentley Continental GT Speed Breitling Jet Team Series Limited Edition 

Zeven auto’s, geïnspireerd op het show-jet team van Breitling dat uit zeven vliegtuigen bestaat, vandaar. Het dashboard werd opgeluisterd met gele accenten en zeven kleine vliegtuigjes. 

2// Aston Martin Dragon 88 

Speciaal voor de Chinese markt. Er werden 88 stuks van deze Aston Martin gemaakt, en da’s geen toeval: 8 is een geluksgetal in China.

Deze aangepaste versie van de DBS, Virage en V8 Vantage S werd in 2012 op de Bejing Auto Show gepresenteerd. Chinezen houden van goud, dus ach, het logo kon wel in 24-karaats goud worden uitgevoerd.

3// Levi’s Edition Jeep Renegade 

Deze Renegade uit 1975 werd uitgevoerd met stoelen van spijkerstof. Stiekem best cool eigenlijk.

4// Rolls-Royce Ghost Majestic Horse Edition 

Om het Chinese jaar van het paard te vieren, werd deze Rolls uitgevoerd met een speciaal pakket dat onder meer kleine paard-logo’s op de bekleding omvatte. 

5// Fiat 500 Gucci Edition 

De 500 Gucci Edition kreeg de bekende rode en groene Gucci-strepen op verschillende plekken in het interieur. Ook werd bij de auto een volledige baggagelijn geleverd. 

6// Lamborghini Murciélago LP640 Versace 

Geen baggage-set bij dit model; wel een paar blauwe kalfsleren handschoenen. En natuurlijk het Versace-logo op het leren interieur en een met kalfsleer afgewerkt dashboardkastje. Fancy.

7// BMW Z3 Neiman Marcus 007 Edition 

In Goldeneye (1995) was de BMW Z3 Roadster de car of choice van James Bond. Speciaal daarvoor maakte Neiman Marcus daarom deze Z3, in een oplage van honderd exemplaren. Binnen zes uur na de aankondiging waren ze al verkocht. 

De 10 stijlvolste momenten van James Bond.

8// Ford F-150 Harley-Davidson 

De 6,2 liter V8 motor klonk uit zichzelf al cool, maar speciaal voor Harley-fans kreeg de uitlaatpijp van deze pick-up nog een extra roffel mee. Ook werden er Harley-Davidson logo’s in het interieur verwerkt. Kostprijs: 50.000 dollar.

9// Bugatti Veyron Grand Sport L’or Blanc 

Bugatti werkte hiervoor samen met de Duitse porseleinfabrikant Königliche Porzellan-Manufaktur Berlin. Deze Veyron met porseleinaccenten werd maar een keer gemaakt en kostte rond 2,5 miljoen euro. 

10// Aston Martin DB9 GT Bond Edition 

Van deze speciaal voor SPECTRE (2015) bedachte Aston Martin werden slechts 150 exemplaren geproduceerd. De gelukkige kopers kregen er wel een James Bond Omega horloge bij cadeau.