Siberië in je badkamer!

Niet alleen door noodgedwongen koud(er) douchen, maar ook met deze verzorgende producten die een link met Siberië hebben.

Natura Siberica is de naam van de natuurlijke verzorgingsproducten voor de man. Zowel huid en haar worden gecoverd door deze lijn die uit zestien producten bestaat.

De ongerepte natuur van Siberië – ja, daar groeit dus blijkbaar echt wat – vormde de inspiratie voor de producten en namen van Natura Siberica Men. Alle producten zijn ontwikkeld op basis van wilde kruiden, bloemen, grassen, fruit en planten die uit het gebied afkomstig zijn.

Die natuurlijke en volledig met de hand geoogste wilde ingrediënten bevatten uitzonderlijk krachtige eigenschappen, zo laat het bedrijf weten. Dat zou er alles mee te maken hebben dat bepaalde kruiden in staat zijn zich aan te passen aan de koude Siberische winters. En die zijn echt behoorlijk extreem: de temperatuur zakt met regelmaat tot minus vijftig graden.

Groen

Minimaal 95 procent van alle ingrediënten van alle Natura Siberica producten zijn van plantaardige oorsprong. Bovendien zijn ze allemaal vrij van parabenen, synthetische conserveringsmiddelen, minerale oliën, SLS, SLES en siliconen.

De natuurlijke zuiverheid van de formules wordt gegarandeerd door Europese certificaten van ECO BIO cosmetica ECOCERT en ICEA. Bovendien is het merk goedgekeurd door de COSMOS-norm. Dus groener kan haast niet.

Nieuwkomers

Eén van de nieuwste producten is de Black Mint Soap: een zwartkleurige hair & body soap (20 ml, €7). Het bevat extract van de wilde jeneverbes en dat zou een verstevigend effect hebben. Daarnaast zorgt muntolie voor een verzachtende en verkoelende frisheid van het gezicht.

Een andere recente toevoeging is de Nourishing Shaving Gel Arctic Wolf (150 ml, €9) waarin Siberische dennenolie is verwerkt. 98,4 procent van de gebruikte ingrediënten in deze scheergel zijn van natuurlijke oorsprong.

De Natura Siberica Men-lijn koop je bij Holland & Barrett. De prijzen zijn uiterst schappelijk: de douchegels kosten €7, gezichtsverzorgende crèmes tussen de €10 en €13.