De Franse flair van VEJA en Études

Sneakermerk VEJA en mode- en lifestylemerk Études hebben een zeer bijzondere fashionable Franse sneaker gelanceerd.

Voor het Franse sneakermerk is het de eerste keer dat zij de krachten bundelen voor een exclusieve samenwerking met het Parijse Études. En dit heeft geleid tot een fraai stukje coolness. Als model werd de VEJA-sneaker Fitz Roy gekozen. Een multifunctionele sneaker waar je mee thuis kan komen.

Deze hiking schoen staat vooral bekend om zijn outdoorsy stijl. Het is een schoen die je zowel naar een feestje als tijdens een wandeling door de stad kunt dragen. Maar hij is ook prima geschikt voor een bos- of strandwandeling. Voor de colorway werd gekozen voor grijs en blauw. En met een reden.

De verschillende grijze en minerale tinten zijn namelijk gebaseerd op het landschap van het Massif du Vercors. Dit plateau in de Franse departementen Isère en Drôme in Oost-Frankrijk, behoort tot de Franse Voor-Alpen. Voor de oprichters van Études is dit een dierbare plek, dat verklaart de keuze van de kleuren. Daarnaast is ook het typische Études-blauw van de partij. Op de binnen- en buitenkanten van elke sneaker staat een grote V of É, uiteraard verwijzend naar beide merken. Verder zien we geometrische, bergachtige details op de achterkant, net boven de zool.

De VEJA x Études Fitz Roy sneaker beschikt over een solide en stabiele zool, dankzij multi-directionele crampons en een Rock-Plate. Zelfs op de ruigste paden of scherpe stenen wordt bescherming geboden. Het bovenwerk van de schoen is van Trek-Shell, VEJA’s nieuwste technische materiaal dat voor 100% uit gerecycled polyester bestaat. De stof is zowel stevig als waterbestendig. De dicht geweven stof is behandeld met een PFC-vrije, duurzame waterafstotende coating. De exclusieve VEJA x Études sneaker kosten je €255 en zijn beschikbaar in geselecteerde winkels en de VEJA-website.

Meer informatie vind je hier