5 Tips om je snor te onderhouden 

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg

1// Hou het schoon en scrub 

Net als het haar op je hoofd heeft je snor regelmatig een wasbeurt nodig. Dagelijks vuil en eten kunnen een hele hoop narigheid veroorzaken. Gebruik een gewone face wash om je snor (en ander gezichtshaar) schoon te houden.

2// Scheer en trim 

Sommige snorren vragen om speciale apparatuur. Gebruik een baardtrimmer waarmee je zorgvuldig je snor kan ‘boetseren’. Om wat langere haartjes te verwijderen gebruik je een nagelschaartje. Gebruik transparante gel wanneer je scheert rondom je snor. Zo is het makkelijker om te zien waar je wel en niet moet scheren. 

Deze snorren hebben geschiedenis geschreven.

3// Hydratatie 

Gezichtshaar heeft de neiging om vocht te trekken uit de huid, wat kan zorgen voor droge en schilferige plekken onder je snor. Dit gebied hydrateren met gewone moistruriser kan lastig zijn omdat de moisturiser kan blijven ‘hangen’ aan de haren. Het wordt dan niet geabsorbeerd door de huid. Een goeie snor-en-baard-hydrator is de oplossing. 

4// Kammen en stylen 

Bevrijd je snor van viezigheid en schilfers met een snor-kam. Die zorgt er ook voor dat je snor netjes in model blijft (bijvoorbeeld met dit Italiaanse borsteltje).

5// Wax en geef vorm 

Een goeie wax houd alle kleine haartjes op hun plaats en verzekerd dat je snor netjes blijft. Net als het haar op je hoofd kan snorhaar een eigen leven lijden als je het niet temt.

Onderhoud
Wat een baas is pindakaas
Door Redactie
Onderhoud
Waar komt dit merk ineens vandaan?
Door Arno Kantelberg