De Sovrano is ’s werelds breedste megajacht

Als het record van de langste, lichtste en duurste al bezet zijn, dan maar in de breedte gaan; toch?

De Italiaanse designstudio Lazzarini heeft er altijd een punt van gemaakt om zijn kwijlwaardige jachtconcepten uniek en strak te vorm te geven. Het nieuwste concept, de Sovrano, gaat verder dan alle andere met een enorme omvang en luxe voorzieningen die doen denken aan die van een cruiseschip.

Gebouwd om voldoende autonomie te hebben om de wereld rond te varen, heeft het jacht van 170 meter een ruime middelste carport die plaats biedt aan maximaal zes auto’s en twee 49-voet tenders. Die laatste twee zijn toegankelijk vanaf bak- of stuurboord, via een kraan die de boten laat zakken in het water.

Dubbele heli’s

Er is ook een kleinere dekgarage aan de achterkant en dubbele helikopterplatforms bovenop (die ook kunnen worden omgezet als een paar zwembaden). Het maakt de Sovrano daarmee het breedste megajacht met een maximale breedte van ongeveer 32 meter.

De designstudio net boven Napels ontwierp een megajacht met in totaal vijf verdiepingen. Het schip beschikt daarnaast over een fitnesscentrum, meerdere suites en verschillende zwembaden op elke verdieping. Op de boeg van het schip bestaat een verbindend atrium met drie niveaus uit een groot zwembad en een tuin.

Koolfstofvezel

Het uitschuifbare dak zorgt dan weer voor een meer open ervaring. Een ander hoogtepunt is het aflopende terras dat met behulp van vier elektrische lieren vanaf de zijkant omlaag gaat om de waterlijn beneden te bereiken. Lazzarini houdt altijd de toekomst in het oog, dus is dit gevaarte straks gemaakt van staal en lichtgewicht koolstofvezelcomposieten. Voor meer over de Sovrano van Lazzarini Design check je de site hier.

Beeld: Lazzarini Design