5 sterrenrestaurants waar je buiten kunt eten

Vijf één- of twee sterrenrestaurants waar je in de zomer het terras kunt opzoeken.

aan de poel amstelveen michelin

1// De Treeswijkhoeve, Waalre (**)

Al bijna 25 jaar zorgen tweesterrenchef Dick Middelweerd en zijn (gast)vrouw Anne-Laura voor culinair vuurwerk vanuit een oude boerderij in het Brabantse Waalre. Aan de achterkant van De Treeswijkhoeve is een terras waar je kunt lunchen (diner wordt alleen binnen geserveerd).

2// Aan de Poel, Amstelveen (**)

aan de poel amstelveen michelin

Bij tweesterrenrestaurant Aan de Poel aan de rand van het Amsterdamse Bos staat chef Stefan van Sprang aan de kachel. Op de kaart tref je seizoensgebonden gerechten, en omdat die kaart om de drie weken wisselt, is er altijd een excuus om terug te gaan. Vanachter een van de ronde tafels op het terras heb je uitzicht over de Poel.

Dit zijn de betaalbaarste sterrenrestaurants in Europa.

3// LIZZ, Gouda (*)

De keuken van LIZZ, met Aziatische invloeden, wordt door chef Remco Kuijpers beschreven als comfort dining op hoog niveau. In de binnentuin van LIZZ eet je aan met biologisch grof linnen gedekte tafels tussen het groen, een oase in Gouda.

Tip: het restaurant is onderdeel van boetiekhotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda. Overnachten is dus een optie.

4// De Kas, Amsterdam (*)

Dit eco friendly restaurant gevestigd in een grote kweekkas is al jaren een Amsterdamse favoriet. Je eet aan rustiek gedekte tafels, terwijl de chefs in de keuken koken met producten uit de eigen moestuinen in Amsterdam en de Beemster. Alles wat ’s ochtends wordt geoogst, ligt diezelfde dag op je bord. De Kas bezit dan ook niet alleen een reguliere ster, maar ook een groene.

5// De Swarte Ruijter, Holten (*)

Vanaf het ruime terras van restaurant De Swarte Ruijter heb je een schitterend uitzicht over nationaal park de Sallandse heuvelrug. Chef Erik de Mönnink werkt met producten en producenten uit de regio, zoals Wijngoed Gelders Laren, waarmee ze een heerlijke eigen witte wijn hebben gemaakt.