1/ Bestel een rondje voor het hele terras
Het slaat een gat in je portemonnee, maar iedereen vind je een aardige gozer, in ieder geval voor even. En wees eerlijk: je wilde altijd al een keer doen.
2/ Bestel tussendoor een glas water
Verstandig advies voor vooral de veeldrinker. Dit houdt jou weg van de staat waarin geen enkele man moet belanden.
3/ Wees vriendelijk tegen de serveerster
Klinkt als een inkopper, maar toch… Ze werkt hard, doet haar best. Doet ze dat vrij opzettelijk niet – zie punt 10.
4/ Beland per ongeluk op een terras
Je liep er toevallig langs, tas met boodschappen in de hand, en ineens voelde je de aantrekkingskracht. Weersta die kracht niet, geef eraan toe.
5/ Bestel een diagonaaltje
Linksboven beginnen op de cocktailkaart, rechtsonder eindigen (zie ook punt 2). Werkt na het terrasbezoek overigens ook bij de automatiek.
6/ Blijf de hele dag
Van ontbijt tot diner. Totdat er daadwerkelijk een mevrouw met een bezem langskomt. Sluitingstijd.
7/ Leg aan met een boot
Voor het ultieme Rivièra-gevoel. Stap soepel van de boot (iedereen kijkt), bestel je drankje, misschien zelfs een nulpuntnulletje, en kies opnieuw het ruime sop.
8/ Ga alleen
Leer mensen kennen, heb aandacht voor dat nieuwe speciaalbier, maak notities, lees een krant – er is zoveel vertier voor de eenzame terrasganger.
9/ Stut de tafel
Je kunt het aan de ober vragen, maar wees een doe-het-zelver. Plus: om de een of andere reden is het altijd aantrekkelijk om met een bierviltje te knutselen.
10/ Tip rijkelijk
Tenzij de serveerster/ober er echt een ongeïnteresseerd potje van maakt.
11/ Heb een stamterras
Omdat jij sometimes wanna go, where everybody knows your name / and they’re always glad you came.
Alle 11 punten afgevinkt? Beloon je zelf met een bijzondere cocktail.