De 11 regels voor op het terras

Eindelijk schijnt de zon. Maar trap niet in de valkuilen van het terras – volg deze 11 richtlijnen.

terras serveerster bier horeca

1/ Bestel een rondje voor het hele terras 

Het slaat een gat in je portemonnee, maar iedereen vind je een aardige gozer, in ieder geval voor even. En wees eerlijk: je wilde altijd al een keer doen.

2/ Bestel tussendoor een glas water 

Verstandig advies voor vooral de veeldrinker. Dit houdt jou weg van de staat waarin geen enkele man moet belanden.

3/ Wees vriendelijk tegen de serveerster 

Klinkt als een inkopper, maar toch… Ze werkt hard, doet haar best. Doet ze dat vrij opzettelijk niet – zie punt 10.

4/ Beland per ongeluk op een terras

Je liep er toevallig langs, tas met boodschappen in de hand, en ineens voelde je de aantrekkingskracht. Weersta die kracht niet, geef eraan toe.

5/ Bestel een diagonaaltje

Linksboven beginnen op de cocktailkaart, rechtsonder eindigen (zie ook punt 2). Werkt na het terrasbezoek overigens ook bij de automatiek. 

6/ Blijf de hele dag

Van ontbijt tot diner. Totdat er daadwerkelijk een mevrouw met een bezem langskomt. Sluitingstijd. 

7/ Leg aan met een boot

Voor het ultieme Rivièra-gevoel. Stap soepel van de boot (iedereen kijkt), bestel je drankje, misschien zelfs een nulpuntnulletje, en kies opnieuw het ruime sop. 

8/ Ga alleen

Leer mensen kennen, heb aandacht voor dat nieuwe speciaalbier, maak notities, lees een krant – er is zoveel vertier voor de eenzame terrasganger. 

9/ Stut de tafel

Je kunt het aan de ober vragen, maar wees een doe-het-zelver. Plus: om de een of andere reden is het altijd aantrekkelijk om met een bierviltje te knutselen.

10/ Tip rijkelijk

Tenzij de serveerster/ober er echt een ongeïnteresseerd potje van maakt. 

11/ Heb een stamterras 

Omdat jij sometimes wanna go, where everybody knows your name / and they’re always glad you came.

Alle 11 punten afgevinkt? Beloon je zelf met een bijzondere cocktail.