The Crown seizoen 6 wordt een koninklijk slotakkoord

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

The Crown is een serie die bij iedereen in de smaak valt. Het leven van de Britse Koningin Elizabeth II wordt op romantische wijze gedocumenteerd in deze Netflix-serie. Van haar kroning tot koningin tot het opvoeden van haar kinderen; alle belangrijke gebeurtenissen in het leven van Elizabeth passeren de revue.

De serie maakt gebruik van meerdere hoogwaardige casts om geloofwaardige portretten te creëren van de leden van het koningshuis. The Crown is een bekroonde serie met een sterk plot, uitstekende acteerprestaties en indrukwekkende cinematografie. Het vijfde seizoen verscheen net na het overlijden van Elizabeth en het laatste, zesde seizoen van The Crown staat 16 november nieuw op Netflix.

Samenvatting: The Crown seizoen 1 tot en met 5

The Crown is een Netflix-serie die het leven van Koningin Elizabeth II in verschillende tijdperken verkent. De eerste twee seizoenen, met Claire Foy en Matt Smith in de hoofdrollen, bestrijken de periode van 1947 tot 1964. We zien hoe het huwelijk van Elizabeth en Philip tot stand komt, haar kroning als koningin na de dood van haar vader, en de uitdagingen waarmee ze wordt geconfronteerd, waaronder de relatie van Prinses Margaret met Peter Townsend en het naziverleden van de afgetreden Hertog van Windsor.

In het derde seizoen van The Crown wordt een nieuwe cast geïntroduceerd met onder andere Olivia Colman als Elizabeth. In dit seizoen staat de Koude Oorlog centraal. Elizabeth en haar familie moeten zich aanpassen aan een veranderende wereld en een turbulente tijd, gekenmerkt door mijnwerkersstakingen en economische problemen. Terwijl Elizabeth worstelt om haar land bijeen te houden, groeit de verdeeldheid binnen de koninklijke familie.

Olivia Colman als Queen Elizabeth en Tobias Menzies als Prince Philip | Foto: Liam Daniel/Netflix

Seizoen 4 voert ons naar de jaren ’80 en introduceert Prinses Diana en premier Margaret Thatcher. De serie belicht de impact van Diana’s sprookjesachtige romance met Prins Charles en de spanningen tussen Thatcher en de koningin. Terwijl de publieke perceptie van het koningshuis wordt beïnvloed door de mediacircus rondom Diana, groeien de interne conflicten.

Elizabeth Debicki, Will Powell, Senan West en Dominic West in seizoen 5 van The Crown | Foto: Keith Bernstein/Netflix

The Crown seizoen 5 richt zich op de gebeurtenissen in het Britse koningshuis in de jaren ’90. Imelda Staunton neemt de rol van Elizabeth over, terwijl Jonathan Pryce Prins Philip speelt. Dominic West vertolkt Prins Charles, Elizabeth Debicki wordt Prinses Diana, Lesley Manville speelt Prinses Margaret en Jonny Lee Miller vertolkt Prime Minister John Major.

Alles over het nieuwe seizoen van The Crown

The Crown seizoen 6 is het laatste seizoen van de populaire Netflix-serie en zal de laatste periode van het Britse koningshuis beslaan. Actrice Imelda Staunton blijft de rol van Queen Elizabeth II vertolken, terwijl Lesley Manville Prinses Margaret speelt.

Het is nog onduideijk welke specifieke gebeurtenissen in het zesde seizoen worden behandeld. Maar het seizoen zich zal richten op belangrijke gebeurtenissen uit de jaren 2000 en verder, waaronder de faam en de dood van Prinses Diana, het huwelijk van Prins William en Kate Middleton, en de geboorte van Prins George.

Het besluit om seizoen 6 het laatste te laten zijn, komt voort uit de oorspronkelijke plannen van showrunner Peter Morgan. Hij is van mening dat dit een natuurlijk punt is om het verhaal te beëindigen en de recente geschiedenis van het Britse koningshuis adequaat te behandelen. Al met al wordt The Crown seizoen 6 een gedetailleerd portret van het Britse koningshuis, met alle intriges, persoonlijke conflicten en historische gebeurtenissen die de serie zo geliefd maken.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels