Hij is er: de trailer van Joker: Folie à Deux

Eindelijk is de trailer daar en boy oh boy, dit ziet er goed uit!

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Niet zo lang geleden werd bekend dat de langverwachte opvolger van Todd Phillips’ meesterwerk Joker uit 2019 op 4 oktober zal verschijnen. Gisteren (woensdag 10 april) was daar dan eindelijk de eerste officiële trailer. Inmiddels heeft  het stukje video van bijna tweeënhalve minuut al meer bijna dertien miljoen views te pakken en dit zal ongetwijfeld blijven stijgen. Check hem zelf eerst maar even hieronder:

In de trailer zien we hoe Oscarwinnaars Joaquin Phoenix en Lady Gaga elkaar leren kennen in een inrichting waar beiden vastzitten. Gaga kruipt in de huid van Harley Quinn, terwijl Phoenix zijn titulaire rol als Arthur Fleck opnieuw vertolkt. Aan het roer staat wederom regisseur Phillips.

Zoals al bekend was heeft de film de nodige muzikale elementen. Of Joker: Folie à Deux, of Joker 2 in de volksmond, daadwerkelijk een musical zal zijn zoals eerder bekend werd is onduidelijk. Sowieso is er erg veel onduidelijk als je de trailer hebt gezien. Maar hé: daar is een trailer voor!

Phillips bleef tijdens een toespraak op CinemaCon onduidelijk of de film een musical is of niet: “Het is grappig, we hebben er nog nooit zo over gesproken,” zei hij. “Het is een film waarin muziek een essentieel element is. Voor mij wijkt dat niet ver af van de eerste film.” De eerste film was vooral enorm grimmig, maar er werd niet in gezongen. De vraag is of Lady Gaga een duetje aangaat met Phoenix. Stiekem hopen wij van niet: we willen het liefste dezelfde grimmigheid als in deel één.

De Franse term uit de titel, folie à deux, betekent een identieke of soortgelijke psychische stoornis die twee of meer individuen treft, meestal leden van een naaste familie. Er zitten sowieso de nodige gestoorde beelden in de trailer dus er zal waarschijnlijk een hoop stennis worden getrapt door Harley en Arthur. Wat opvalt in de trailer zijn enkele gelijkenissen uit de trailer van Joker. Zo zien we Harley Quinn in min of meer dezelfde poses als Arthur in deel één.

We kunnen in ieder geval niet wachten tot 4 oktober en hopelijk wordt er de komende maanden meer duidelijk over de film.

Meer informatie vind je hier
Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels