Help Wessel om Willem te vereeuwigen

gerard wessel willem vastbinder

Gerard Wessel is fotograaf, vriend van ModMod, regisseur en voorzitter van Stichting Alaska Films. Na Jazz is My Religion, een film over het leven van Jules Deelder, wil hij zich wijden aan een nieuwe onderwerp: Willem Vastbinder. Daarvoor roept hij de hulp in van the crowd, want Wessel is op zoek naar funding.

Gerard Wessel: “Ik heb tijdens mijn werk al veel bijzondere mensen mogen ontmoeten maar zelfverklaard Levend Kunstwerk Willem Vastbinder is een geval apart.” Willem Vastbinder, de friendly freak, is geobsedeerd door tatoeage en piercing. Maar wat gaat er schuil achter deze extreme vorm van levenswijsheid en waarom beschouwt hij zichzelf als levend kunstwerk? En hoe kijkt zijn directe omgeving – vader, vriendin, collega’s – naar dit fenomeen? 

Gerard Wessel wil graag de opmerkelijke wereld van deze man zonder pijngrens en met een bijzonder nachtleven vastleggen voor de eeuwigheid. “Het is een wereld die door de gemiddelde burger met verbazing, bewondering en met verbijstering of zal worden ervaren.”

Gerard Wessel behoort al decennia tot de beste fotografen van Nederland. Zijn fotoboeken over het rauwe, ruige nachtleven - hier en hier - mogen niet in jouw boekenkast ontbreken.

Gerard Wessel heeft jouw bijdrage nodig om een hoogwaardige productie te realiseren, met prachtige cinematografie, meeslepende muziek en een messcherpe montage. Door te doneren help je mee het leven te openbaren van een kunstenaar die alle gangbare conventies tart.

Het merendeel van de filmkosten, zoals het huren van alle opname-apparatuur, betaalt Wessel uit eigen zak. “Maar om de film tot een succes te maken, is er een aanvullend bedrag nodig voor een aantal draaidagen in het buitenland, voor post-productie, het inhuren van een filmcomponist, audionabewerking, kleurcorrectie, montage en de promotie. Elke donatie, ongeacht de grootte, maakt een verschil.”

Doneren kan hier. Er is nog een week om het streefbedrag van €12.500 te halen – we zijn halverwege. Geef ruim!