Zie hoe de ‘Russische Wim Hof’ een duik neemt bij -50 graden

Het is de Nederlandse Wim Hof die de kracht van blootstelling aan koud water groot heeft gemaakt. Maar Wim is niet de enige.

Het is de Nederlandse Wim Hof die, mede dankzij het zakelijke instinct van z’n kinderen, de kracht van blootstelling aan koud water groot heeft gemaakt. Maar Wim is niet de enige.

De Russische Nicolai doet namelijk al 40 jaar hetzelfde. De 60-jarige Rus woont in de ‘koudste stad ter wereld’: Yakutsk. De stad ligt in het verre oosten van Rusland en kent temperaturen tot -50 graden Celsius. De extreme kou weerhoudt Nicolai er echter niet van om elke ochtend een duik te nemen in het water, om vervolgens nog even door de sneeuw te rollen en daarna opnieuw het water in te gaan.

Wondermiddel

Hoewel Wim en Nicolai bijna 11.000 kilometer van elkaar vandaan wonen, ontdekten ze hetzelfde wondermiddel. Voor Nicolai begon het met een advies van een docent. Hij was altijd ziek en zwakjes, totdat hij door de docent werd geïnstrueerd om dagelijks in de sneeuw te rollen. Nicolai nam het advies aan en is nooit meer gestopt. Zijn zwakke immuunsysteem werd supersterk en ook mentaal voelde hij zich krachtiger dan ooit.

Ook Wim Hof verspreidt het koud water-evangelie op basis van dezelfde fysieke en mentale voordelen. In Wim z’n eigen woorden: “De natuur heeft ons een genezende kracht gegeven, maar we zijn weggezakt in een chronische comfortzone. We worden niet meer blootgesteld aan onze natuurlijke omgeving. Ons lichaam wordt niet meer uitgedaagd. We zijn verzwakt en laten ons pamperen door de farmaceutische industrie. Het antwoord op alle ziektes is een pil of vaccinatie, terwijl het lichaam en de geest sterk genoeg zijn om het op eigen kracht te doen. We weten alleen niet meer hoe.”

Hoewel critici vinden dat Wim Hof iets teveel gezondheidsvoordelen claimt, heeft zijn methode bewezen een positieve invloed te zijn op het immuunsysteem. En iedereen die weleens in het koude water heeft gelegen, weet dat het iets doet met je mindset. Benieuwd hoe Nicolai te werk gaat? Je zit het in de onderstaande video.