Zenith’s zwaargewicht op dieet

Gemaakt ter ere van het 2024 UTS-tenniskampioenschap. UTS? We leggen het uit… wij kenden het ook niet.

De nieuwste release markeert een aanzienlijk sportievere versie van de succesvolle high frequency chronograaf.

Toen de Chronomaster Sport-collectie in 2021 werd gelanceerd was het een direct succes. De collectie onderscheidde zich van zijn voorgangers en introduceerde een aantal karakteristieke elementen. Met name de lunette met een schaal van 1/10 seconde.

Na verschillende versies in staal, met een keramische of metalen lunette en uitvoeringen in edelmetaal is het nu tijd om ‘m een technische update geven in de vorm van de monochrome titanium versie. Die ook direct een stuk lichter is.

Showdown

De titanium chrono is geïntroduceerd ter ere van de start van het nieuwe 2024 UTS tenniskampioenschap. Maar wat is dit precies?

De Ultimate Tennis Showdown (UTS) is ’s werelds nieuwste tenniscompetitie die een complete heruitvinding is van het spel zoals we het kennen. Het is een competitie die het hele jaar door plaatsvindt over de hele wereld.

Het format is ontworpen om een meer betrokken en jongere generatie tennisfans aan te spreken door het interactieve, informele en snelle karakter ervan. Lees: tennis voor als je een korte aandachtsspanne hebt. Hieronder een samenvatting van een recente wedstrijd:

Het toernooi bestaat uit intensieve wedstrijden van 40 minuten tussen twee spelers. Tijdens de wedstrijden ligt de nadruk op de strategie van de speler, waar je zelfs de coaching kunt horen en worden de spelers tussendoor geïnterviewd.

De league is opgericht door Patrick Mouratoglou, een wereldberoemde tenniscoach die heeft samengewerkt met legendes als Serena Williams en momenteel tweevoudig Grand Slam-kampioen Simona Halep en Holger Rune. Patrick is ook mentor van Stefanos Tsitsipas en Coco Gauff.

Mouratoglou over de samenwering met Zenith: “Nu we het UTS-seizoen 2024 starten, ben ik er trots op om samen te werken met een merk die ons sinds het UTS begin in 2020 al steunt. De Chronomaster Sport Titanium is voor ons meer dan een horloge. Het is een symbool van hoe belangrijk tijd is in UTS.

Hoogfrequent

Die Chronomaster Sport is overigens dezelfde als voorheen, maar met een 41mm kast en band die nu gemaakt zijn van grade 5 titanium. Het horloge weegt 105 gram en dat is 30 procent minder dan de stalen Chronomaster Sport.

Binnenin bevindt zich het bekende El Primero 3600 chronograafkaliber, een hoogfrequent uurwerk dat loopt op 5 Hertz (voor preciezere tijdmetingen) en 60 uur aan gangreserve heeft. De titanium chrono heeft ook een nieuwe wijzerplaat, die Zenith omschrijft als ‘nikkelgrijs’ met een gezonnestraalde afwerking. De klassieke driekleurige subdials zijn uitgevoerd in verschillende grijstinten.

De Zenith Chronomaster Sport Titanium is er op een titanium of rubberen band en kost €12.300.