Ken je deze klassieker voor je baard al?

Of je nu een indrukkend exemplaar hebt of het bij een beetje baard houdt: elke kaakbegroeiing knapt op van dit old skool item.

We doelen uiteraard op de baardborstel. Wat kenmerkt dit baardhulpstuk? Dat zijn harde borstelharen die dicht op elkaar gegroepeerd staan. Van oudsher worden er haren van varkens en wilde zwijnen voor gebruikt, omdat die behoorlijk stevig zijn. Inmiddels doen synthetische haren in niets meer onder voor die van onze knorrende vrienden – al dan niet wild.

Meer over de baard vind je hier en hier.

Functie

De functie van de borstel is drieledig. Een taak ervan is om vuil en dode huidcellen uit je baard te borstelen. Vergis je niet: in de loop van de dag (en nacht) hoopt er zich heel ongewensts in op.

Door het borstelen zet je baardharen ook weer in het gelid Met andere woorden: je borstelt je baard weer in vorm.

Olie

Daarnaast is het de ultieme manier om een paar druppels baardolie door je baard te verdelen. Omdat de borstelharen gegroepeerd staan word geen enkele haar overgeslagen. Met een baardolie geef je glans aan je baard. Ook worden de baardharen er handelbaarder en zachter van. En vooral dat laatste is fijn voor je partner.

Vaak zijn baardolies subtiel geparfumeerd. Dus met wat beleid wasem je een en al gedistingeerde mannelijkheid uit.     

Baardborstels zijn er in alle prijsklassen. De fraaie hierboven is van het Italiaanse Acca Kappa. De borstel is gemaakt van varkenshaar en wengéhout (€59). Gaat je leven lang mee!