Glow in the Dark – Bell & Ross BR-X5

‘Het ronde binnen het vierkant’, een favoriet van Bell & Ross. Nu zelfs volledig lichtgevend.

Bell & Ross onthult een nieuw titanium horloge met lichtgevende technologie. De horlogemaker breidt zijn in 2017 gelanceerde Lum-collectie uit met een nieuwe geavanceerde creatie: de BR-X5 Green Lum.

Als je ooit een uurwerk van Bell & Ross hebt gezien, volgt het doorgaans een tactisch thema of is het een eerbetoon aan vlieginstrumenten uit het verleden. Iets dat zorgt voor een duidelijke esthetische identiteit.

Hun nieuwste inzending, de BR-X5 Green Lum, is één van de meest opvallende creaties tot nu toe.
Het merk kiest doorgaans voor donkere tinten en contrasteert deze met opvallende kleuren. Hoewel we dol zijn op subtiliteit, kan wat levendigs best.

Zo gezegd, zo gedaan. Maar, nog altijd volgens Bell & Ross’ kenmerkende ontwerp: die van het ronde binnen het vierkant. Dit is hier opnieuw het geval voor het Franse horlogemerk opgericht in 1992.

Het horloge heeft een titanium kast van 41mm, met een matzwarte wijzerplaat, beschermd door saffierkristal dat is gecoat met een antireflectiebehandeling. Het bijzondere: de Bell & Ross-kast is volledig lichtgevend dankzij een nieuw materiaal ontworpen in de werkplaatsen van de horlogemaker.

Dit komt door het zogenaamde LMD3. Het is een lichtgevend onderdeel gemaakt van kwartsvezels die een helder groen licht verspreiden. De uren- en minutenwijzers bieden daarnaast ook een betere zichtbaarheid door hun skeletachtige structuur en coating met Super-LumiNova.

De automaat wordt aangedreven door het BR-CAL.323-kaliber dat het Green Lum-horloge een gangreserve van 70 uur geeft. Het model komt op een zwarte rubberen band, waarvan de oplage beperkt is tot 500 stuks.

Qua prijs mikt Bell & Ross iets hoger dan gebruikelijk, door de titanium en de lichtgevende behuizing, namelijk: €13.900.