Hou je collectie op peil met dit stealthy vijftal

Omarm de ‘dark side’.

Met een monochrome look zit je altijd goed. Of het nu Tom Ford is of Johnny Cash. Trek het verder in je horlogecollectie voor een veilige, maar ook ‘edgy’ keuze. En een populaire, want de PVD- en DLC-gecoate of keramische modellen vliegen je om de oren.

Want we zijn verre van de 70’s toen een poedercoating op staal er nog voor zorgde dat de zwarte laag al een kras kreeg als je ernaar keek. Waar te beginnen? We geven je vijf serieuze keuzes, met op het laatst een betaalbare voor in de mix.

Omega Speedmaster Dark Side of the Moon – €15.800

De Omega Speedmaster ‘Dark Side of the Moon’ komt uit 2018. Destijds gemaakt ter ere van de 50e verjaardag van de Apollo 8-missie. Gelanceerd in 1968 en historisch omdat het de eerste bemande vlucht was in een baan om de maan. De astronauten droegen toen uiteraard al een Speedmaster. Een band die nog steeds hecht is tussen Omega en NASA. De nieuwe ‘Dark Side of the Moon’ heeft een zwarte keramische kast met een diameter van 44.2mm. Op de wijzerplaat, beschermd door een ontspiegeld saffierglas, zie je gele accenten in combinatie met een kleine seconde in de vorm van de Saturn V. De iconische raket die de Apollo-astronauten naar de maan bracht. Het handmatig opgewonden kaliber 3869 is Master Chronometer-gecertificeerd.

IWC Pilot’s Watch Chronograph 41 Top Gun ‘Jet Black’ – €9.700

Een lid van de 69000-Calibre-familie, de 69380, maakt zijn opwachting in twee recente IWC Pilot’s Watch-modellen. Waaronder deze Pilot’s Watch Chronograph 41 Top Gun ‘Jet Black’. Voor IWC-liefhebbers grijpt de nieuwe Pilot’s Watch Chronograph 41 Top Gun in een zwarte keramische kast met bijpassende wijzerplaat en rubberen band terug naar het model uit 1994 met zijn no-nonsense kleurstelling. De ontwikkeling van de keramische kast, wijzerplaat en band was in samenwerking met Pantone en draagt bij aan IWC’s indrukwekkende assortiment pilotenhorloges met gekleurde keramische kasten.

TAG Heuer Monaco Night Driver – €9.550

Met zijn naam, die al een kleur doet vermoeden, én een strakke monochrome look, biedt TAG Heuer’s Monaco Night Driver een minimale kijk op het klassieke race-geïnspireerde horloge. De kast van geborsteld titanium verkleint op de een of andere manier zijn formaat van 39mm nog verder, terwijl de tweekleurige wijzerplaat een volledig lichtgevende buitenring heeft, waardoor het aflezen ’s nachts zeer gemakkelijker gaat.

Breitling Avenger Night Mission – €9.100

Al 20 jaar een vaste waarde binnen het merk en de Avenger krijgt nu eindelijk een update voor een nieuw tijdperk. De drie belangrijkste aspecten: een slanker en kleiner uiterlijk, nieuwe materialen en het gebruik van Breitling’s eigen Caliber 01 voor de chronograafmodellen. Het model waar het ons vooral om gaat is de de Avenger Night Mission Chronograph. Breitling heeft een carbonzwarte wijzerplaat gecombineerd met een keramische kast en lunette. De kastbodem, kroon, pushers en sluiting zijn dan weer gemaakt van titanium.

Blancpain x Swatch Fifty Fathoms ‘Ocean of Storms’ – €400

Anderhalf jaar geleden brachten Swatch en Omega een schok teweeg in de horlogewereld met hun MoonSwatch-samenwerking. Nu is er een vervolg. Het grote publiek zal dit wellicht weinig zeggen, maar in de horlogewereld is het een historisch model en wordt de Blancpain Fifty Fathoms door velen beschouwd als het eerste echte moderne duikhorloge. Het werd gelanceerd door Blancpain in 1953, 70 jaar geleden. Net zoals de MoonSwatch heb je hier dus indirect een eerbetoon aan echte horlogeschiedenis om je pols. Deze nieuwste Blancpain x Swatch Fifty Fathoms maakt deel uit van de tweede reeks en heeft een geheel zwarte behandeling gekregen. De Ocean of Storms-versie wordt geleverd met een zwarte biokeramische kast, kroon en lunette, terwijl de zwarte, zongeborstelde wijzerplaat enigszins wordt opgefleurd door de geel gedrukte aanduiding voor de waterbestendigheid.