De nieuwe Bib Gourmand restaurants in Nederland

Hier eet je een volwaardig driegangenmenu voor nog geen 40 euro.

In een jaar waarin de prijzen van uit eten gaan almaar stijgen, geeft de Michelingids geruststelling: er zijn in Nederland genoeg restaurants waar je een volwaardig driegangenmenu voor onder de 39 euro kunt eten. ‘Bib Gourmand’ restaurants van Michelin hebben volgens het eetinstituut een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. De 15 nieuwe toevoegingen aan de Bib Gourmands in Nederland werden deze week bekendgemaakt, als voorproefje op de grote Michelinsterren-uitreiking eind deze maand. Wij hebben de restaurants voor je op een rijtje gezet.

Bergpaviljoen in Amersfoort

Restaurant Bergpaviljoen in Amersfoort wordt bestempeld als een restaurant met smaak. Vooral de visgerechten, zoals de ceviche of zalmfilet, worden uitgelicht door Michelin.

Bib Gourmand restaurant Bergpaviljoen, Utrechtseweg 180

Domenica in Amsterdam

Michelin eert Domenica’s geweldige terras aan de Amsterdamse Noordermarkt. Hier schuif je aan tafel voor de Mediterrane gerechten en de wijnpassie van de patron.

Bib Gourmand restaurant Domenica, Noordermarkt 7

Garden Bistro Oriole in Amsterdam

Bij Bistro Oriole eet je eveneens Mediterrane gerechten, ditmaal in de daktuin of het weelderig groene restaurant zelf.

Bib Gourmand restaurant Oriole, Oudezijds Voorburgwal 197

Restaurant Nova in Bergschenhoek

Nova in Bergschenhoek wordt geroemd om het fijne menu, maar staat al helemaal in de kijkers vanwege het chique doch hippe interieur. Neem daarbij de locatie aan de Rotte en het restaurant is een aanrader in regio Zuid-Holland.

Bib Gourmand restaurant Nova, Rottekade 31

Basaal in Den Haag

Sinds 2021 overgedragen aan nieuwe eigenaars Daan van Munster en Edmée van Zwieten de Blom en wederom een succes: Basaal in Den Haag. Een no-nonsense restaurant waar in harmonie met de seizoenen wordt gekookt.

Bib Gourmand restaurant Basaal, Dunne Bierkade 3

De Basiliek in Den Haag

De Basiliek: een restaurant met een bruisende sfeer, midden in het centrum van Den Haag, goede beheersing van de cuissons én een betaalbare prijs.

Bib Gourmand restaurant De Basiliek, Korte Houtstraat 4a

De Grote Frederik Bistro in Groningen

De Grote Frederik is een gezellige buurtbistro waar je je als gast goed thuis kunt voelen. Michelin: ‘Chef Arnejan komt graag origineel uit de hoek met zijn verse ingrediënten’. 

Bib Gourmand restaurant De Grote Frederik Bistro, Frederiksplein 7

Bistro Lof (Parc Broekhuizen) in Leersum

Een oude boerderij die is getransformeerd tot brut restaurant in het bossige Leersum. Bij bistro Lof eet je veel uit de bijgelegen moestuin.

Bib Gourmand restaurant Lof, Broekhuizerlaan 2

Bistro Aragosta in Leeuwarden

Aragosta is een intieme bistro binnen de stadsgrachten van Leeuwarden. Je vindt er Franse gerechten met zo nu en dan een Italiaanse uitspatting.

Bib Gourmand restaurant Aragosta, Voorstreek 12

Tabkeaw in Maastricht

Bij Tabkeaw eet je authentiek Thaise gerechten, zoals de welbekende Tom Kha Kai soep en de Massaman curry.

Bib Gourmand restaurant Tabkeaw, Rechtstraat 102

Groenewoud in Nijmegen

Bij Groenewoud in Nijmegen wordt modern Frans gekookt, met soms een verrassend fijne insteek.

Bib Gourmand restaurant Groenewoud, Groesbeekseweg 227

WÆRS in Roermond

Chef-kok Dennis Vermeulen kookt Scandinavisch met een moderne twist, derhalve markt-ingrediënten zonder poespas worden bereidt.

Bib Gourmand restaurant WÆRS, Bakkerstraat 30

Bistro Two in Roermond

In Roermond vind je tweesterrenrestaurant Sabero, maar óók Bib Gourmand restaurant Two. Bij die laatste ben je in ieder geval voordeliger uit. In het menu staan lokale, Nederlandse en seizoensgebonden gerechten.

Bib Gourmand restaurant Two, Roerkade 11

Nieuwe Diekhuus in Terwolde

Het Twentse Nieuwe Diekhuus staat – je raadt het al – op een dijk. Met uitzicht op de IJssel bij Deventer. Je drinkt er wijn uit eigen tuin en eet er klassieke gerechtjes.

Bib Gourmand restaurant Nieuwe Diekhuus, Bandijk 2

Blauw in Utrecht

Blauw in Utrecht is een Indonesisch restaurant in hart en nieren, waar chef Hendra je een geweldige rijsttafel voorschotelt.

Bib Gourmand restaurant Blauw, Springweg 64