Breitling start 140-jarig jubileum met wereldrecord

Met aan de achterzijde een geheim van 25 jaar oud.

In 1999 werd de Breitling Orbiter 3 de eerste ballon die non-stop rond de wereld vloog. Het schip vertrok vanuit de Zwitserse Alpen, voordat het de wereld rondreisde en in Egypte landde. Aan boord zaten piloten Bertrand Piccard en Brian Jones. Nog steeds heeft het duo, en de ballon, het wereldrecord voor de langste vluchtduur zonder brandstof. De vlucht van 45.633 kilometer deden ze in 19 dagen, 21 uur en 47 minuten. Breitling viert de 25e verjaardag van deze historische prestatie met een speciale editie van de Aerospace.

Breitling lanceert de Aerospace B70 Orbiter en herdenkt deze bijzondere gebeurtenis, maar maakt het ook direct onderdeel van zijn 140-jarig jubileum. De eerste release in een jubileumjaar vol bijzondere modellen.

De Breitling Aerospace B70 Orbiter zie je hier met een combinatie van een analoog en digitaal display. De 43mm titanium kast heeft een feloranje wijzerplaat die doet denken aan de originele Orbiter 3-capsule. De buitenranden van de wijzerplaat hebben een rokerig fumé-effect en vallen mooi samen met de twee donkere LCD-displays.

Het hart is het Breitling manufactuurkaliber B70, een COSC-gecertificeerd uurwerk dat analoge en digitale functies combineert. Het uiterst nauwkeurige SuperQuartz-uurwerk is 10 keer nauwkeuriger dan een ‘gewoon’ quartzuurwerk.

Lees ook: In gesprek met Breitling-CEO Georges Kern

De functies op het horloge lopen uiteen van een countdowntimer, een chronograaf-stopwatch, een tweede tijdzone, twee alarmen, een rondetimer én een eeuwigdurende kalender. Functies die allemaal op het digitale scherm worden weergegeven. Nieuw voor deze editie is dat het horloge een paar pushers aan weerszijden van de kroon heeft gekregen. Dit voor een betere controle over deze functies. Het nieuwe uurwerk maakt het horloge net wat dikker, met 12.95mm.

Het extra bijzondere aan de Aerospace B70 Orbiter vind je aan de achterzijde. Daar is een stukje van de originele Orbiter 3 ballon in de transparante achterzijde van de kast verwerkt. De woorden ‘First non-stop flight around the world 25th Anniversary’ zijn eromheen gegraveerd om de historische reis te herdenken.

De tot 100 meter waterbestendige Aerospace B70 Orbiter is verkrijgbaar met twee band-opties. Een geïntegreerde titanium band of een zwarte rubberen band.

De Breitling Aerospace B70 is nu online en in geselecteerde Breitling-winkels verkrijgbaar voor een prijs van €4.600.