Om 12 uur ’s nachts, op 1 januari, drink je natuurlijk champagne. Dat moment — het ontkurken om (nét voor) 00:00 uur, de champagne die voortvloeit, men die lachend hun flutes bijhoudt — is bijna heilig. Maar daarna, wanneer de champagne an sich begint te vervelen, maak je van de overgebleven champagne een punch. Smaakvol en makkelijk te bereiden, en een ideale drank om het nieuwe jaar verder mee in te luiden.
En heus, mocht de champagne toch op zijn, dan kun je de punch ook met een andere bubbel maken, zoals cava of prosecco. Doen wij niet moeilijk over!
Cocktails maken? Dit zijn onze favoriete cocktail recepten
Champagne Punch recept
Ingrediënten
Voor 6 tot 8 personen
- 1 fles Champagne Brut
- 50 ml Brandy
- 50 ml Cointreau
- 1 fles sodawater
- 8 aardbeien
- 1 sinaasappelschil
- 1 sinaasappel (inclusief schil)
- 200g ananasblokjes
- een handje muntblaadjes
Bereidingswijze
Doe de aardbeien in een punchkom en stamp ze fijn met een houten stamper. Vul de kom voor ongeveer 1/4 met ijsblokjes en giet de champagne, brandy, Cointreau en sodawater. Roer het geheel. Voeg als laatste de sinaasappelschil, sinaasappelschijfjes, ananasblokjes en muntblaadjes toe. Serveer de punch in een glazenkom of trifle schaal en laat je gasten de punch zelf inschenken met een (glazen) pollepel.