Het nieuwe jaar luid je in met deze Champagne Punch

Om 12 uur ’s nachts, op 1 januari, drink je natuurlijk champagne. Dat moment — het ontkurken om stipt 00:00 uur, de champagne die voortvloeit, men die lachend hun flutes bijhoudt — is bijna heilig. Maar daarna, wanneer de champagne an sich begint te vervelen, maak je van de overgebleven champagne een punch. Smaakvol en makkelijk te bereiden, en een ideale drank om het nieuwe jaar verder mee in te luiden.

Cocktails maken? Dit zijn onze favoriete cocktail recepten

Champagne Punch recept

Ingrediënten

Voor 6 tot 8 personen

  • 1 fles Champagne Brut
  • 50 ml Brandy
  • 50 ml Cointreau
  • 1 fles sodawater
  • 8 aardbeien
  • 1 sinaasappelschil
  • 1 sinaasappel (inclusief schil)
  • 200g ananasblokjes
  • een handje muntblaadjes

Bereidingswijze

Doe de aardbeien in een punchkom en stamp ze fijn met een houten stamper. Vul de kom voor ongeveer 1/4 met ijsblokjes en giet de champagne, brandy, Cointreau en sodawater. Roer het geheel. Voeg als laatste de sinaasappelschil, sinaasappelschijfjes, ananasblokjes en muntblaadjes toe. Serveer de punch in een glazenkom of trifle schaal en laat je gasten de punch zelf inschenken met een (glazen) pollepel.