Zie hoe Crossfitter Noah Ohlsen een loeizware workout uitvoert in 5 minuten

CrossFit combineert krachtoefeningen met cardiotrainingen en dat op een heel hoog tempo. Het beste van twee werelden gecombineerd in ongekend heftige workouts. Wie beide disciplines het beste beheerst, mag zich de fitste man of vrouw op aarde noemen.

Crossfit Noah Olsen

De titel wordt jaarlijk uitgereikt tijdens de CrossFit Games: een competitie waarin honderden strijders meedoen om deze befaamde titel op te eisen. Eén van die strijders is de Amerikaan Noah Ohlsen. Hij wist afgelopen week tijdens de CrossFit Games net niet het podium te pakken en moest het met een vierde plek doen, maar dat maakt hem niet minder beest.

LEES OOK --> Opinie: Waarom MMA-vechters de ultieme atleten zijn

Afzien

In de onderstaande video zien we namelijk hoe hij een kwalificatie-workout uitvoert, terwijl hij wordt gevolgd door YouTuber Will Tennyson – zelf ook niet vies van een stevige workout.

Alsof de workouts niet al uitdagend genoeg zijn, krijg de deelnemers pas een paar minuten voor de sessie te horen welke oefeningen ze moeten gaan uitvoeren. Zowel tijdens de Games zelf als tijdens de kwalificaties, zoals je in deze video kunt zien. Crossfitters moeten dus elke discipline beheersen én alle oefeningen zo snel mogelijk uit weten te voeren.

Noah weet deze riedel binnen 4.27 minuten af te ronden. Om een indicatie te geven hoe snel en zwaar dat is, voert Will na dekwalificatie van Noah precies dezelfde workout uit. Gaat ‘ie het redden? Je ziet het hier: