Daniel Craig’s nieuwste horloge kost je maar €260

De voormalig 007 ruilt zijn Omega in voor iets verrassend betaalbaars. Als je er tenminste één kunt vinden.

Daniel Craig is wat losser na het 007-keurslijf. Zie zijn recente commercial voor Belvedere wodka, waar hij een aantal kekke dancemoves liet zien, zijn detective-hit Glass Onion of zo ongeveer elk recent interview. Craig is ontdaan van de verplichtingen en druk die het spelen van de geheim agent met zich meebrengen.

Geen verplichte Omega Seamaster om de pols vanwege Bond, maar iets compleet anders. De Brit had tijdens een recente award-uitreiking geen nobele Omega om zijn pols, ook geen Rolex trouwens waar hij ‘buiten dienst’ regelmatig mee rondloopt. Maar… een plastic horloge. Om precies te zijn: de Omega x Swatch MoonSwatch Mission to Neptune.

Het resultaat van de samenwerking tussen Swatch en Omega die in maart 2022 een collectie van 11 horloges presenteerden. Het Mission to Neptune-model, verkrijgbaar in marineblauw en donkerblauw, is een biokeramisch horloge dat niet een eerbetoon is aan de god van de zee, maar aan de achtste planeet in ons zonnestelsel. De wijzers, indexen en subvensters zijn wit om een ​​contrast te vormen met het blauwachtige geheel en zorgen zo voor een betere leesbaarheid.

De acteur droeg het tijdens een gala in New York en het viel horloge-adepten direct op. Tijdens het National Board Of Review 2023 Awards Gala reikte Craig aan Janelle Monáe een prijs uit. Deze was voor Beste Bijrol in de Netflix-hit Glass Onion: A Knives Out Mystery, waarin hij zelf de hoofdrol speelt als meester detective Benoit Blanc.

Deze Moonswatch is niet duur, maar daarom niet minder geliefd bij inbrekers in Amsterdam.

Is dit de eerste stap van Bond-acteur naar een normale consument? Waarschijnlijk was het een goede connectie met Omega, aangezien de horloges sinds de lancering nog steeds regelmatig zijn uitverkocht. Hoe dan ook, het blauwe Neptune-model verscheen onder zijn manchet.

Een liefhebberij van Craig? Kan goed zijn, aangezien hij een oprechte horlogefan is. Al kan het ook een tactiek zijn van Omega om de komst van meer MoonSwatches aan te kondigen. Of… komt de Seamaster (het 007-model sinds Pierce Brosnans GoldenEye) ook in een Omega x Swatch-versie. Wij zijn voor…

Eén maar, ook al is de Seamaster Bond’s favoriete horloge een geweldig model, de Speedmaster – het model voor de Moonswatch – is een legende.