Depeche Mode zoekt óók de duisternis op in nieuwe Hublot

All you ever wanted, all you ever needed… Ja sorry, we gaan voor deze flauwe inkopper.

De luxe Zwitserse horlogemaker en de Engelse synthpoplegendes begonnen hun samenwerking alweer in 2010. Voor het eerst met een filantropische focus. In de jaren daarna heeft de verkoop van hun speciale horloge-edities geholpen om meer dan $2,3 miljoen op te halen voor het Britse Teenage Cancer Trust and Charity: Water, een non-profitorganisatie die veilig drinkwater levert aan mensen in ontwikkelingslanden.

De geheel zwarte nieuwkomer, simpelweg de Spirit of Big Bang Depeche Mode genoemd, ziet er meer Goth uit dan New Wave. Het beschikt over een tonneau-vormige keramische kast van 42mm en een bijpassende keramische lunette.

Onder het saffierglas vind je een zwarte wijzerplaat gevuld met kleine zwarte keramische bolletjes die symbolisch heen en weer stromen terwijl de pols beweegt. Denk aan een zandlopereffect. Het gezicht is ook versierd met het schedelembleem uit de recente video’s en tour waarin de terugkeer van de band wordt aangekondigd. De naam Hublot staat bovenaan, terwijl onderaan een rode ‘DM’ voor de band van Dave Gahan en Martin Gore.

Gemaakt voor het goede doel, maar ook ter ere van Depeche Mode’s nieuwste en beste album in jaren: Memento Mori, belichaamt het horloge perfect de essentie van het album. Het ontwerp doet zonder twijfel denken aan het gezegde ‘Memento Mori’, wat betekent: ‘Onthoud dat je gaat sterven.’

Een uitnodiging tot de vergankelijkheid van de tijd en de oproep om voluit te leven. Binnenin zorgt het automatische uurwerk, kaliber HUB1710, bestaande uit 166 onderdelen, voor een gangreserve van 50 uur en een waterdichtheid van 10 bar. Het horloge heeft twee verwisselbare bandjes, waarvan er één is gemaakt van gerecyclede materialen, wat deel uitmaakt van Hublot’s aanpak om The Conservation Collective te ondersteunen in zijn strijd om het milieu te beschermen. De tweede in zwart rubber is geïnspireerd op de piramidevormige pinnen op de ring en de wijzerplaat, wat een zekere rock-‘n-roll stijl geeft.

Aan de achterkant is het automatische uurwerk zichtbaar, evenals de rode Depeche Mode-inscripties. Deze gelimiteerde oplage van 100 exemplaren wordt geleverd met een exclusieve doos met daarin een vinyl. De prijs van de Hublot Spirit of Big Bang Depeche Mode is €35.400.