Zomers dilemma: okselhaar ja of nee?

Deze temperaturen vragen om tanktops en singletjes. Wat doe je met de bos in je oksel?

Niks mis met okselhaar. Hele volksstammen zijn er groot mee geworden tenslotte. Of je het laat staan of ervan af wil is een kwestie van smaak.  

Volgens de wetenschap is er overigens geen duidelijke reden waarom mannen okselhaar hebben.  Mogelijk heeft okselhaar ooit een rol gespeeld om een partner aan te trekken. Het zweet onder je oksels bestaat namelijk uit lipiden, feromonen, eiwitten en andere stoffen die ‘informatie’ kunnen overbrengen naar een mogelijk nieuwe partner die dit onbewust registreert. En zweet blijft lekker lang hangen in een bosje haar.  

Weg ermee?

Voor je gaat scheren is het handig om met een schaar alvast de okselharen te kortwieken. Daardoor verkleint de kans dat je scheermesje in no time verstopt raakt.

Scheer je oksels nadat je een douche of een bad hebt genomen. Warm water verzacht namelijk de haren. Gebruik wat scheergel om het mesje soepel te laten glijden.

Werk rustig en met aandacht.  Niet op het mesje drukken, maar het over de huid laten glijden. In tegenstelling tot het haar op je gezicht, groeit okselhaar in alle verschillende richtingen, dus zorg ervoor dat je zowel zijwaarts als van boven naar beneden scheert.

Gebruik na het trimmen een ongeparfumeerde aftershave balsem zonder alcohol. Vermijd na het scheren een deodorant, de huid is dan nog te gevoelig. Pas na enkele uren kun je er veilig een gebruiken.