John Mayer en Ed Sheeran maken deze limited G-Shock

Horloge-fans vroegen zich al maanden af wat het gele gevaarte was om de pols van Ed Sheeran. Deze G-Shock dus.

John Mayer is één van de bekendste horlogeverzamelaars onder celebs. Mayer is zo betrokken geraakt bij de horloge-industrie dat hij ook regelmatig verschijnt op het grootste horlogeplatform ter wereld: Hodinkee. De zevenvoudig Grammy Award-winnaar heeft een reeks aan Rolexen, Audemars Piguets en Patek Philippes.

Maar hij ontwerpt ook regelmatig speciale edities in samenwerking met G-Shock. In samenwerking met G-Shock en Hodinkee maakte hij al eerder drie speciale edities van de Casio G-Shock 6900 in powder blue, off-white en black. Voor de nieuwste riep hij de hulp in van vriend en collega Ed Sheeran.

John Mayer: “Ed Sheeran is al erg lang een vriend van mij. Als collega-muzikant en horlogeverzamelaar hebben we een band opgebouwd door onze liefde voor dingen die tijd kosten. De ‘G-Shock-ref. 6900 – Subtract’ is helder, krachtig en volledig Ed Sheeran.”

Het ontwerp van Sheerans unieke horloge is sterk beïnvloed door het artwork van zijn nieuwste album Subtract. Het horloge weerspiegelt volgens de zanger ‘de rauwe en authentieke essentie van het album’.

De gele kast en band worden aangevuld met zwarte verfspetters, gecombineerd met een abstracte interpretatie van Sheerans gezicht op de wijzerplaat. Qua specificaties is het verder een echte G-Shock. Verwacht dus aanzienlijke afmetingen van 53,2 x 50 mm, met een dikte van 16,3 mm en een gewicht van 67 gram. Met functies die uiteenlopen van een stopwatch, multifunctioneel alarm, countdowntimer en een quartz-uurwerk dat zo’n twee jaar meegaat op een batterij.

Details zoals een gravure van de Ed Sheeran- en Hodinkee-logo’s op de achterkant van de horlogekast en een aangepaste verpakking, benadrukken de gelimiteerde editie.

De koppeling tussen de twee sterren, Hodinkee en Casio maakt overigens deel uit van een nieuw initiatief onder leiding van Mayer. De muzikant maakt met drie muzikanten een speciale G-Shock, waarvan Sheeran de eerste is. De andere twee muzikanten zijn nog niet bekend. Het model van Sheeran wordt op 18 oktober om 11:00 (ET, dus 17.00 uur Nederlandse tijd) uitgebracht, voor $185 in de Hodinkee Shop. Je kunt je hier inschrijven een zogenaamde early access.

De andere twee G-Shocks van John Mayer en twee mystery muzikanten komen uit in november en december dit jaar. Hieronder zie je een uitgebreid gesprek (ruim een uur!) tussen Mayer en Sheeran over hun fascinatie voor horloges. Onweerstaanbaar als je dezelfde afwijking hebt voor mechaniek.