Nieuwe Nederlandse Netflix-film belicht de orgasmekloof

Onder andere Gaite Jansen en Martijn Lakemeier spelen in de nieuwe Nederlandse film.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Ooit van de orgasmekloof gehoord? De nieuwe Nederlandse Netflix-film Happy Ending, met in de hoofdrollen Gaite Jansen en Martijn Lakemeier, belicht het feministische thema met een beetje romantiek en komedie. Happy Ending past in hetzelfde straatje als Netflix-serie Dirty Lines, met een taboedoorbrekend, erotisch tintje – en heeft al dan niet toevallig ook een rol voor Joy Delima.

In Happy Ending volgen we Luna (Gaite Jansen) en Mink (Martijn Lakemeier), een koppel dat hun eenjarige samenzijn viert. Mink weet niet dat Luna al sinds het begin van hun relatie haar orgasmes faket, en Luna heeft dit nu al zo lang verzwegen dat ze er niet meer bij hem over durft te beginnen. Een probleem dat meer vrouwen ervaren, maar dat vaak onuitgesproken blijft. Wanneer haar beste vriendinnen Luna aansporen om eens nieuwe dingen in de slaapkamer uit te proberen met Mink, stelt ze een spannend idee aan hem voor: een trio. De daaropvolgende avond met de avontuurlijke Eve (Joy Delima) zet het leven van Luna op haar kop.

Martijn Lakemeier als Mink & Sidar Toksöz als Samir.

Een luchtige film die op doordachte wijze maatschappelijke thema’s aankaart; regisseur Joosje Duk heeft het mooi voor mekaar weten spelen. Happy Ending zou zomaar een internationale hit kunnen worden, netzoals de Nederlandse Netflix-film The Takeover (die in Nederland niet al te best werd ontvangen) en de eerdergenoemde serie Dirty Lines.

Happy Endings verschijnt op 1 september nieuw op Netflix.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels