Britse start-up recycled Wimbledon tennisballen tot speakers

De nieuwste Sonos-speakers zijn prachtig, maar ook zeer kostbaar. Origineler uit de hoek komen? Bekijk deze hearO.

Het Wimbledon-tennistoernooi gebruikt elk jaar meer dan 50.000 ballen om ervoor te zorgen dat iedere speler toegang heeft tot ballen in onberispelijke staat. Hoewel deze ballen op verschillende manieren met pensioen gaan, is een selectie van gebruikte Slazenger-ballen van het 2022-toernooi nieuw leven ingeblazen door het Britse Rogue Projects.

Rogue Projects, ooit gestart als Kickstarter, heeft de ballen omgebouwd tot de hearO bluetooth speaker. Waar het omhulsel nagenoeg intact blijft met een luidsprekerrooster aan de bovenkant en een stroomspoel aan de onderkant. De speakers zijn uitgerust met Bluetooth 5.0 voor eenvoudig koppelen met verschillende audiobronnen en je kunt een tweede unit koppelen voor een stereogeluid. Er is een enkele knop aan de onderkant om de luidspreker aan en uit te zetten en om te koppelen met mobiele apparaten en computers.

Elke draadloze luidspreker behoudt dus de schaal van de originele tennisbal als een beschermende huid die ook trillingen absorbeert. Qua specs is het een 3W-luidspreker ingebed, met een frequentie van 100Hz tot 20kHz. Het beschikt over een batterij van 500 mAh die wordt opgeladen met een houder met behulp van zowel USB A- als USB C-poorten. Wat je een playback geeft van maximaal vijf uur voordat je ‘m weer moet opladen.

Een enkele Rogue Projects hearO speaker kost €66,99. Ga je direct voor een stereopaar, dan ben je €112 kwijt voor twee omgebouwde 2022 Wimbledon Slazenger ballen. Je kunt ook voor een Wilson bal gaan die is gebruikt tijdens de 2021 US Open, kost ook €66,99.

Lees ook: Shift Happens verovert Kickstarter