Waarom je met je ouwe kerstboom naar Amsterdam Noord moet…

Daar wacht je namelijk een uitstekende deal. En je bent nog groen bezig ook.  

De feestdagen zijn voorbij en de kerstboom kan eindelijk het huis uit. Elk jaar belanden er om die reden begin januari miljoenen kerstbomen op de hoek van de straat.

En dat is zonde. Niet alleen van die boom, maar ook van zijn potentiële smaak, vinden ze bij Lowlander Botanical Bar & Restaurant in Amsterdam. De ‘sparrennaalden zitten namelijk vol citrustonen en een heerlijk warme, feestelijke geur’, zo is hun ervaring. Jaarlijks brouwen ze er dan ook een smakelijk winterbier van.

En het wordt nog mooier  

Lever je je kerstboom in op 6 & 7 januari bij Lowlander Botanical Bar & Restaurant in Amsterdam Noord, dan word je uitgenodigd om kerstbomen te ‘plukken’, de naalden eraf te halen. Hoe je dat doet zie je hieronder. In ruil voor elk gevuld glas met naalden, staat er een koud (alcoholvrij) Winter I.P.A. klaar, gebrouwen met de sparrennaalden van vorig jaar. Treecycle je mee, is dan ook de vraag.

Er zijn een paar voorwaarden

Het winterbier wordt alleen gebrouwen met naalden van de Spar, Den en Zilverspar. Dit om de kwaliteit en smaak te behouden. Er zijn ook eisen aan de specifieke boom: die hoort in een goede conditie te verkeren, een kluit te hebben, biologisch te zijn, vrij van pesticiden (chemische middelen) én dient in een rookvrije ruimte te hebben gestaan.

Niet geschikt

Niet alle bomen zijn geschikt om te eten en drinken. De Taxus en Larix zijn giftig, net als bomen die zijn bewerkt met spuitsneeuw of brand vertragende spray.

Data:

Inleveren en plukken kan op 6 en 7 januari van 10.00 tot 17.00 uur. Voor de kleine plukkers zijn er kleurplaten en warme chocolademelk. Voor de grote plukkers dus een lekker glas Lowlander Winter I.P.A. (0.3% en 5.0%). Ze zijn goed bezig daar in Amsterdam Noord, want eerder kwamen de Lowlanders al met deze innovatie.

Waar de letters  I.P.A voor staan lees je hier.

Adres: Gedempt Hamerkanaal 201, Amsterdam Noord