De nieuwe schnabbel van Zinédine Zidane

Hij is wellicht de invloedrijkste voetballer en coach aller tijden. Nu is hij het gezicht van een nieuwe mannengeur.

Zinédine Zidane is een ware (soms omstreden – zie ook hier) legende en past in de rij Zlatan, Ronaldo en Messi. Niet slecht voor een jongetje dat opgroeide in een door criminaliteit geteisterde buitenwijk van Marseille.

Ziehier Zidane

De Frans-Algerijns voetbaltrainer en voormalig profvoetballer Zinédine Yazid Zidane (1972) is één van de beste Franse voetballers ooit. Tijdens zijn profcarrière speelde Zizou voor AS Cannes, Girondins de Bordeaux, Juventus en Real Madrid.

Maar liefst 108 interlands speelde hij in het Franse nationale team, waarmee hij het WK 1998 en het EK 2000 won. Zidane werd driemaal verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar en won onder meer de UEFA Champions League en landskampioenschappen in zowel Spanje als Italië.

In 2016 debuteerde Zidane als hoofdtrainer van Real Madrid en won vervolgens zo’n beetje alles wat er te winnen was. Daaronder driemaal de UEFA Champions League. In 2021 kondigde Zidane aan te stoppen als hoofdtrainer bij de Spaanse club Real Madrid.

Montblanc

Zijn opmerkelijke leven was voor geur- en accessoiremerk Montblanc reden om de voetballer te benaderen als gezicht voor het nieuwe mannenparfum Legend. De geur is gericht op ‘een man die balanceert tussen kracht en zachtheid, ambitie en bescheidenheid’. Dit zegt het bedrijf over hun keuze: “Zinédine Zidane, één van de beste voetballers ter wereld, keert met zijn tijdloze charisma en aantrekkingskracht terug als het gezicht van de Legend Blue campagne (zie hierboven). Het icoon staat voor het geloof dat iedereen een stempel kan achterlaten door te leven met passie en te gaan voor wat hen echt beweegt.” Hear, hear!

Legende

Legend Blue, zie hierboven, opent met een fris en aromatisch akkoord van groene munt en lavendel. Daarna ruik je volop houtsoorten zoals ceder en sandelhout. Ambroxan zorgt voor warmte. Meer lees je hier. Leuk detail: Op de cap is het reliëf van het Montblanc-embleem te zien.

Meer over Zidane’s voetbalshirtje vind je hier.