Nieuwe Oppenheimer trailer toont ontstaan van de atoombom

Langzaamaan onthult Christopher Nolan zijn absolute sterrencast in zijn blik op de geboorte van de atoombom.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels

Er is een nieuwe trailer voor Oppenheimer uitgebracht, waarmee de interesse voor de nieuwe film van Christopher Nolan een boost krijgt.

Met een dramatische score van Ludwig Göransson (The Mandalorian), biedt de nieuw uitgebrachte trailer een kijkje in de hoofdrolspelers van het Manhattan Project, met een door sterren bezaaide cast, waaronder Cillian Murphy, Florence Pugh, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, en Leslie Groves Jr. Ook geeft de trailer een eerste blik op Tom Conti, die in de film zal verschijnen als Albert Einstein.

Verder laat het voorproefje hieronder zien hoe Murphy een sterrencast leidt als J. Robert Oppenheimer, de Amerikaanse natuurkundige die aan de wieg stond van het Manhattan-project en wordt beschouwd als de vader van de atoombom. We zien de onenigheid van de wetenschapper, die beseft dat het wapen dat hij helpt om te creëren iets ongekends is.

Vernietiger van Werelden

Niet voor niets is de onsterfelijke uitspraak van Oppenheimer: “Nu ben ik de dood geworden, de vernietiger van werelden,” terwijl hij staarde naar de eerste ontploffing van het massavernietigingswapen.

De film is gebaseerd op het Pulitzer Prize-winnende boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer en volgt de cruciale momenten die plaatsvonden in de laboratoria van Los Alamos – New Mexico, tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Praktisch vs. CGI

Oppenheimer is de eerste film die Christopher Nolan uitbrengt met Universal Pictures en en niet langer met Warner Bros., zijn studio sinds Memento uit 2000. Reden hiervoor is de release van Tenet tijdens de pandemie en de beslissing om Warner Bros. films gelijk met of zeer kort na de bioscooprelease ook op streaming los te laten.

Niet dat Nolan het nu kleiner aanpakt, de film belooft één van de grootste ondernemingen in Nolan’s carrière te worden. Zo is hij de eerste die op IMAX-camera’s heeft gefilmd met zwart-wit film. En is de atoomexplosie in de film geen CGI, maar een zeer minutieus geplande en complex praktisch effect. Dat is ook wel te verwachten van de regisseur die in zijn laatste film Tenet een echte 747 liet crashen.

Oppenheimer draait vanaf 20 juli 2023 in de bioscoop.

Entertainment
De best scorende series van Prime video
Door Lisanne Meeder
Entertainment
Heat – De perfecte balans tussen stijl en r...
Door Jorrit Niels