De beste Disney+ series van dit moment

Die écht de moeite waard zijn.

De concurrentie in streamingdienstland loopt hoog op, en als consumenten kunnen we daar mooi van profiteren. Eén van de newbies binnen de streamingwereld is Disney+, die sinds 2019 film- en serie-content aanbiedt. Vooral vorig jaar heeft de streamingdienst hard zijn best gedaan om kijkers te trekken. Maar welke series van Disney+ zijn écht de moeite waard om te kijken?

Wij hebben de beste series van de afgelopen tijd voor je opgesomd, gebaseerd op hun IMDb-rating (★) — en, vooruit, onze eigen voorkeuren.

De best scorende original series van Amazon Prime Video

Pam & Tommy (2022)  7,3

Pam & Tommy speelt zich af in de pioniersfase van het internet en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de gestolen sekstape van Pamela Anderson (Lily James) en Tommy Lee (Sebastian Stan). Nadat een ontevreden aannemer (Seth Rogen) de tape uit het huis van het koppel steelt, gaat de video van een bootleg-VHS naar een wereldwijde online sensatie. Een liefdesverhaal, misdaadverslag en waarschuwende boodschap in één.

The Dropout (2022) 7,5

In The Dropout speelt Amanda Seyfried de beruchte entrepreneur Elizabeth Holmes, die met haar biomedische tech-onderneming Thanos miljoenen dollar’s verdiende en duizenden mensen oplichtte. Ze kapte haar studie aan Stanford University af om een draagbaar apparaat waarmee mensen hun bloed kunnen testen te ontwikkelen, maar slaagde er nooit in de technologie goed te laten werken. Alleen vertelde ze dat niet aan haar investeerders, testpersonen en uiteindelijk zelfs niet aan een aantal kankerpatienten die er gebruik van maakten.

Only Murders in the Building (2021 – ?)  8,1

Drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen, raken er na de moord op een buurman zelf in verwikkeld als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.

Welcome to Wrexham (2022 – ?)  8,2

In ‘Welcome to Wrexham’ leren Rob McElhenney en Ryan Reynolds de op twee na oudste professionele footballclub ter wereld te runnen. In 2020 kopen Rob en Ryan samen de Red Dragons uit de vijfde klasse, in de hoop van Wrexham AFC een succesverhaal te maken waar de hele wereld achter kan staan. De kopzorgen? Rob en Ryan hebben geen ervaring met football of met samenwerken.

Loki (2021 – ?)  8,2

Loki, de “God of Mischief”, krijgt de tesseract in handen en verkrijgt zo zijn vrijheid. Nu kan hij door diverse tijdsperioden reizen en de menselijke geschiedenis en cruciale historische events beïnvloeden. Bovendien gaat hij samenwerken met de Time Variance Authority om het multiversum te bewaken.

Andor (2022 – ?)  8,2

In Andor volgen we de avonturen van Cassian Andor (Diego Luna), voorafgaand aan de gebeurtenissen van Star Wars-fim Rogue One: A Star Wars Story. Tijdens de vormingsjaren van de Rebellion krijgt hij de opdracht om classified intel te vergaren over het Galactic Empire.

The Bear (2022 – ?)  8,4

The Bear draait om Carmen ‘Carmy’ Berzatto (Jeremy Allen White), een talentvolle chef die na de zelfmoord van zijn broer zijn broodjeszaak in Chicago overneemt. Daarvoor heeft hij zijn succesvolle baan als kok in een gerenomeerd restaurant opgegeven. Het personeel van de zaak, The Original Beef of Chicagoland, accepteert de nieuwe leider niet zonder slag of stoot. Gedurende de acht 20-minuten-durende afleveringen leren we stukje bij beetje meer over de staff, de keuken en de emoties rondom de zelfmoord van de broer. The Bear is wellicht de beste serie van dit jaar.

Dopesick (2021 – ?)  8,6

Dopesick onderzoekt hoe één bedrijf de grootste opioïde-epidemie in de Amerikaanse geschiedenis veroorzaakte. Het bedrijf overtuigde lokale huisartsen om OxyCotin voor te schrijven, terwijl patienten hier vaak hartstikke verslaafd aan raakten – met desastreuze persoonlijke en nationale gevolgen. De serie is deels gebaseerd op de waarheid, en afgeleid van het nonfictieboek Dopesick: Dealers, Doctors and the Drug Company that Addicted America van journalist Beth Macy. En dat maakt ‘m precies zo aangrijpend.

Atlanta (2016 – 2022)  8,6

Donald Glover (ook bekend als Childish Gambino) speelt in Atlanta een ietwat gestreste manager, vader en vriend genaamd Earnest “Earn” Marks. Hij probeert de carriere van zijn neef Alfred “Paper Boi” Miles (Brian Tyree Henry) van de grond te krijgen in de Amerikaanse stad Atlanta, maar dat gaat niet altijd even soepel. Het derde en laatste seizoen van Atlanta verscheen onlangs op Disney+, waarvan een aflevering in Amsterdam afspeelt en de nodige oproer veroorzaakte.

The Mandalorian (2019)  8,7

Het krijgersvolk Mandalorians is bijna uitgevaagd, tot één bounty-hunter genaamd The Mandalorian (Pedro Pascal), Grogu a.k.a baby Yoda op het pad komt. Aan The Mandalorian de taak Grogu veilig te stellen, terwijl de schattige baby-editie van de bekende Jedimeester het hem er niet makkelijker op maakt. De succesvolle The Mandalorian-seriereeks is een van de hoogst beoordeelde series op Disney+ en voor velen (lees: Star Wars-fans) een van de redenen om een abonnement op de streamingdienst te nemen.

The Beatles: Get Back (2021)  9,1

De driedelige documentaireserie The Beatles: Get Back neemt de kijker mee terug naar de jaren ’60, toen The Beatles hun eerste studiosessies hadden. Een cruciaal moment in de muziekgeschiedenis, dat de Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson mooi vastlegt in de Disney+ serie. Intieme momenten van The Beatles worden weergeven, waaronder het legendarische dakconcert van de band dat in totaal 42 minuten duurde en door de politie werd afgebroken