13 feiten over tja, de penis

Door universiteiten onderzocht, wetenschappelijk onderbouwd; dit weten we over het mannelijk geslachtsdeel.

annie spratt penis hotdog unsplash

1. Één op de zes mannen ter wereld is besneden. 

*

2. Er is daadwerkelijk een museum dat zich geheel wijdt aan de penis. Je moet er wel voor naar IJsland: The Icelandic Phallological Museum.

*

3. Volgens condoomfabrikanten heeft slechts zes procent van alle mannen extra grote condooms nodig. 

*

4. De penis bezit geen bot. 

*

5. Ooit was dat wel het geval, maar tijdens de evolutie veranderde ons paargedrag, waardoor we zonder bot kwamen te zitten. Vrijwel alle diersoorten hebben overigens wel een penisbotje. 

*

6. Het is mogelijk om met twee penissen geboren te worden, hoewel het zeer zelden voorkomt. Deze afwijking wordt diphallus of peniele duplicatie genoemd. In de meeste gevallen wordt de extra penis verwijderd.

*

7. Hoewel Donald Trump anders meent, heeft de grootte van ’s mans handen, voeten of neus helemaal niets met de grootte van z’n penis van doen. Er is geen correlatie.

*

8. Mannen hebben minder controle over hun penis dan over andere ledematen, zoals armen of benen. 

*

9. Per nacht krijgt een man onbewust gemiddeld vijf erecties.

*

10. Stress is slecht voor een penis. Het kan leiden tot erectiestoornissen. 

*

11. Ondanks het ontbreken van een bot, kan een penis wel degelijk breken. Zo’n penisbreuk komt het meeste voor als de vrouw op de stijve penis zit en deze knakt. Meestal geneest zo’n penisbreuk vanzelf. Het kan wel tijdelijk voor erectiestoornissen zorgen. 

12. De blauwe vinvis, het grootste dier ter wereld, heeft de grootste penis, tussen de 2,5 en 3 meter.

*

13. Volgens onderzoek van de Universiteit van Ulster zijn mannen in het Centraal-Afrikaanse land Congo-Brazzaville gemiddeld het grootst geschapen, en in Zuid-Korea het kleinst.