Robin Williams’ San Francisco-huis op de markt voor $25 miljoen

Door de makelaar omschreven als een villa in de Italiaanse renaissancestijl. Met uitzicht op de Golden Gate Bridge.

Het huis in San Francisco van wijlen komiek en Oscarwinnende acteur Robin Williams is voor 25 miljoen dollar op de markt gekomen.

Deze residentie in de Italiaanse renaissancestijl, zoals makelaar Compass ‘m omschrijft, is gelegen op 540 El Camino Del Mar in de chique wijk Sea Cliff en biedt een panoramisch uitzicht op de Golden Gate Bridge, de Marin Headlands en de monding van de San Francisco Bay.

De woning met drie verdiepingen, gebouwd in 1926, beslaat zo’n 10.600 vierkante meter en beschikt over zes slaapkamers, vijf volledige badkamers en drie losse toiletten. Het huis beschikt over één badkamer in Japans thema voor de master bedroom met een verhoogd ligbad, en heeft daarnaast een bibliotheek, een thuisbioscoop en een wijnkelder. De villa beschikt ook over een inloopkluis en een apart gastenappartement met één slaapkamer.

Het landgoed werd oorspronkelijk in 1926 gebouwd door architect Earle B. Bertz voor Oliver J. Olson, president van de Olson-Mahony Lumber Company. De in 2014 overleden Williams, en zijn toenmalige vrouw Marsha Garces Williams, hebben de villa aardig onder handen genomen toen ze het voor $3,1 miljoen kochten in 1991. Begin jaren negentig hebben ze het huis zelfs tot de nok afgebroken en het opnieuw opgebouwd.

Toch behielden ze zeldzame en waardevolle details uit 1926, zoals sierlijsten, zichtbare balken, brede hardhouten vloeren en ingebouwde kasten. Als eerbetoon aan de oorspronkelijke constructie heeft het huis ook marmeren zuilen en terracotta tegels.

Ondertussen omvatten moderne upgrades een bioscoop met een opklapbare projector, een geheime doorgang die verbinding maakt met de kinderkamers en een bar verborgen achter houten lambrisering. De vraagprijs ligt op dit moment op een niet misselijke $25 miljoen.

Beeld: Compass