Wie is er schoner- de Belg of de Nederlander?

Er is onderzoek naar gedaan. En dit is de opmerkelijke uitkomst…

Wie gaan er vaker onder de douche? En wie blijft er langer onder staan? Dat is onderzocht door Geberit. De wereldwijd opererende Geberit Group is de Europese marktleider voor sanitaire producten.

In 2015 nam het bedrijf Sanitec over. Dat was de eigenaar van B.V. De Sphinx Maastricht met de merken Sphinx en Keramag. Door de overname zijn Sphinx en Geberit dus één bedrijf geworden onder de naam Geberit B.V. Dat verklaart meteen de interesse in onze bad & douchegewoontes.

Wie is er schoner?

De Belgen. Zijn douchen gemiddeld 7,4 keer per week. Nederlanders doen dat 6,7 keer. Hoe je alles uit die douchebeurt haalt lees je hier.

Wie staat er langer onder?

Ook onze Zuiderburen. In België doucht men gemiddeld 8,2 minuten. In Nederland staat we er gemiddeld 7,8 minuten onder. Adviezen om die 468 seconden optimaal te benutten vind je hier.

Hoe is de verhouding mannen/vrouwen?

Opvallend is dat het onderzoek aantoont dat mannen langer douchen dan vrouwen. Gemiddeld zo’n 2,4 minuten langer. Desondanks worden deze plekjes het vaakst overgeslagen.

Nog meer opmerkelijke resultaten?

Uit onderzoek van Malburger.nl blijkt dat maar liefst zestig procent van de mensen zingt onder de douche. Ook zin om de akoestiek in jouw badkamer te testen? Hier vind je alvast wat muzikale eighties inspiratie.