Shampoo uit een tube? Echt wel!

Beter voor het milieu. En zeker niet onbelangrijk: prima voor je haar

De meeste shampoos en conditioners bestaan voor meer dan 70 procent uit water. Het Nederlandse Marie-Stella-Maris lanceert geconcentreerde shampoo en conditioner zonder water erin.

De reden: het verduurzamen van het assortiment. Door water uit de formules weg te laten, wordt transportgewicht beperkt, bespaart het merk op verpakkingsafval én wordt CO2-uitstoot verminderd. Eerder zagen we dit principe ook al bij shampoo- en conditioner bars, zoals je hier kunt lezen.

Zo werkt het

De producten gaan schuimen en hun werk doen door ze in aanraking te brengen met het water dat al uit je douche komt. Dat is beter voor de planeet, dat mag duidelijk zijn. Ook zijn de shampoos en conditioner zuiniger in gebruik. Door de geconcentreerde formule bevatten de producten alleen nog de essentie van een shampoo en conditioner, gaat ’t drie keer langer mee dan een reguliere shampoofles met een inhoud van 250 ml. Uiteraard zonder siliconen, parabenen en volledig vrij van sulfaten.

Doseer één á twee centimeter in de handpalm. Activeer door de handen te wrijven met wat water totdat de formule verandert in schuim en crème. Masseer in je natte haar en spoel goed uit. Meer tips voor goed haar vind je hier.

Made in NL

De producten worden in Nederland geproduceerd, zijn 100 procent vegan en zitten verpakt in knappe aluminium tubes. Die zijn oneindig recyclebaar en zorgen voor minder plastic in je badkamer. Zo’n tube (100 ml) is uiteraard ook ideaal voor op reis. En in je sporttas.

Het aanbod

De Concentrated Hydrating Shampoo (100 ml, €25) reinigt het haar en de hoofdhuid zacht én verzorgt. De geconcentreerde formule is rijk aan antioxidanten en heeft de bekende Marie Stella Maris-geur ‘Objets d’Amsterdam’.

De Concentrated Hydrating Conditioner (100 ml, €27) is een hydraterende conditioner die de haarvezels afsluit en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Ook deze tube is rijk aan antioxidanten en hydraterende eigenschappen voor gezond en glanzend haar. En ook dit product geurt naar ‘Objets d’Amsterdam’.

Daarnaast is er ook nog een Concentrated Strengthening Shampoo (100 ml, €25).

Sleutel

Met de Squeezer haal je letterlijk alles een tube. Door de stalen sleutel te draaien pers je ook de laatste druppel eruit. De aluminium tube is overigens ook prima te gebruiken zonder.