Help je krullen de zomer door

Met krullen ben je gezegend. Zeggen ze. Maar zonder goede zorg is er kans op een droge bos.

Vijf eenvoudige adviezen waarmee je álles uit je krul haalt.

De coupe

Alles staat of valt met je kapsel. Dus kies een kapper die je vertrouwt en bespreek met hem of haar wat je wilt dat je uitstraling wordt. Dat vindt die kapper echt niet vervelend. Bovendien is hij of zij eigenwijs én vakman genoeg om in ieder geval de eigen handtekening toe te voegen.
Een advies: krullen hebben de ruimte nodig dus kies niet voor een megakorte stijl.

Minder wassen

We roepen het vaker: was je haar eens wat minder vaak. Eén keer per week is afdoende. Je huid produceert talg. Dat voorziet niet alleen je huid van een beschermlaagje, maar ook je haren. Je bos wordt er glanzender van, en je haar valt makkelijker en natuurlijker. Na een dag aan het strand kun je je haar wel gewoon spoelen met lauwwarm water om alle zand eruit te krijgen.

Minder shampoo

Gebruik een kleine hoeveelheid shampoo – een hoeveelheid ter grootte van een euromunt is al afdoende. Van veel schuim droogt je haar en je hoofdhuid alleen maar uit. En kies een shampoo die op jouwhaartype is afgestemd. Heb je een snel uitdrogende bos? Dan kan na een dag aan zee een aftersun shampoo de schade beperken. Sla dan ook een conditioner niet over.

Meer haarolie

Haarolie maakt je haar zachter en dus meer handelbaar. Een paar druppels is meer dan genoeg voor een fikse bos krullen. Goed door je haar verdelen met je handen. Er zijn olies waaraan parfum is toegevoegd: een dergelijk product laat je haar langdurig, maar subtiel lekker ruiken.

Stylingproducten

Een hair paste is vaak prima voor krullen. Weet je niet wat je moet kiezen, vraag dan je kapper om advies. Waarschijnlijk vindt hij of zij het fijn om op vakmanschap aangesproken te worden. En daarbij: vermoedelijk verkoopt je haargoeroe allerlei stylingproducten in de eigen salon. En van dit geluid wordt iedere ondernemer vrolijk…