Vijf tips van de expert om beter te slapen

Eén slechte nacht en je bent een schim van jezelf: chagrijnig, weinig concentratie en een afgetrokken kop.

Even voorstellen: Dr. Eldridge is een chiropractor en slaap- en welzijnsadviseur uit Los Angeles. Met behulp van zijn Five Pillars of Health helpt Dr. Eldridge zijn klanten om alle aspecten van hun leven te onderzoeken. Dat zijn beweging, slaap, voeding, mentale gezondheid en sociale interactie. Uit de resultaten brouwt hij een op maat gemaakt plan voor een optimale gezondheid. Op zijn klantenlijst staan onder meer professionele atleten uit de NBA, topmanagers en entertainers.

Deze man is door de Zweedse beddenfabrikant Hästens ingehuurd als – hou je vast: nieuwe slaap- en welzijnsadviseur. Het bedrijf vindt dat slaap een essentiële pijler is bij een holistische gezondheidsbenadering. Dat Five Pillars-systeem komt daarin uitstekend van pas.

Een montere Dr. Eldridge

Man met een missie

Dr. Eldridge licht zijn missie toe: “Ons lichaam en zenuwstelsel houden van patronen en routines, en dit klopt vooral als het om slapen gaat. Mijn klanten die echt moeite hebben met slapen, geef ik eerst deze opdracht: Leg jezelf elke avond op dezelfde manier en op dezelfde tijd in bed, net als een baby! Maak gewoontes die je lichaam vertellen dat het tijd is om te slapen zoals je telefoon wegleggen, het licht dimmen, douchen en houd je aan deze routines. Regelmaat en herhaling zijn ons beste hulpmiddel om de slaap te verbeteren. En slaap is misschien wel het beste middel om je gezondheid te verbeteren.”

Meer tips om knap uit je bed te komen vind je hier.

Aan het werk!

Dit zijn Dr. Eldridge’s vijf ultieme slaaptips.

1. Beweeg elke dag en probeer je laatste work-out niet later dan twee tot drie uur voor bedtijd in te plannen.

2. Maak je slaapkamer zo donker mogelijk.

3. Zorg ervoor dat de temperatuur in je slaapkamer niet hoger dan 15°C is en kies een matras die koel blijft.

4. Kies voor routine en ga elke dag naar bed en ontwaak op ongeveer dezelfde tijd.

5. Vermijd werk of social media een uur voor bedtijd.