Zo krijg je je voeten weer toonbaar

Het kwik kruipt richting twintig graden, dus naar goed Nederlands gebruik trekt menig man de slippers uit de kast.

Maar na maanden eenzame opsluiting, kunnen je voeten wel wat aandacht gebruiken. Vijf veel voorkomende verborgen gebreken. En de remedies – zo zijn we bij ModMod ook wel weer.

Eelt

Een natuurlijk reactie op extra druk is dat de hoornlaag plaatselijk iets verdikt: eeltvorming. Iets te veel ruimte in een schoen waardoor je voet erin heen en weer schuift kan al de reden voor eeltgroei zijn.

Helemaal niet erg, nuttig juist, maar fraai oogt een laagje eelt niet. Je haalt het heel eenvoudig weg met een puimsteenblokje, zoals hieronder afgebeeld. Gewoon onder de douche het puimsteen een paar keer over de eeltplek wrijven en klaar. Je kunt ook een eeltrasp gebruiken: een soort kaasrasp maar dan voor je voeten.

Hou recht aan

Knip de nagels van je tenen recht af. Een nagelschaartje is prima, je kunt ook een nagelknipper gebruiken – kwestie van persoonlijke voorkeur.

Bij de nagels van je vingers volg je de vorm van de nagel maar bij je tenen in een rechte lijn knippen. Doe je dat niet dan heb je kans op ingegroeide teennagels. Dat is niet alleen uiterst onprettig bij het lopen. Als je ze gaat knippen – en dat moet ooit echt – kan dat behoorlijk zeer doen. Een bezoek aan een pedicure kan dan zelfs noodzakelijk zijn. Hij of zij heeft namelijk specialistische instrumenten om de ingroeiende teennagels te behandelen.

Teenhaar

Groeien er haren op je tenen en vind je dat cool: laat ze dan vooral staan. Mannen hebben nu eenmaal haar – ook daar. Minder blij met haar dat uit je sandalen of slippers piept? Haal ze weg met je scheermesje. Je kunt eventueel ook met wax in de weer gaan. Dat is een hoop gedoe maar ze blijven wel wat langer weg.

Schimmel – deel 1

Bij een kwart van de Nederlandse mannen komen schimmelnagels voor. Het is dan ook besmettelijk. Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf en breidt zich langzaam uit. Heb je er veel last van: ga dan naar de huisarts. Deze kan een antischimmelmiddel voorschrijven waardoor de schimmelnagel langzaam maar zeker uitgroeit. Deze pillen zijn vrij sterk.

Nog niet aan toe? Je kunt ook een speciale nagellak proberen. Daarin zit in de regel een mild schimmeldodend middel. Je vindt ze onder meer bij de drogist. Zo’n nagellak is transparant of neutraal van kleur.

Schimmel – deel 2                      

Voetschimmelinfecties ontstaan niet door slechte hygiëne, maar je loopt snel een infectie op.  Draag daarom in openbare (zwem)badruimtes, douches en sportzalen altijd slippers of iets anders aan de voeten. Droog je voeten altijd goed af, vooral ook tussen de tenen. Deel je schoenen of slippers niet met anderen. Deel ook je handdoek niet en was deze op minimaal 60 graden. Heb je voetschimmel, gebruik dan een speciale crème die de schimmel te lijf gaat. Uit zichzelf gaat voetschimmel niet weg.

One thought on “Zo krijg je je voeten weer toonbaar

Comments are closed.