De vriendelijkste landen ter wereld volgens doorgewinterde reizigers

Het Amerikaanse Condé Nast Traveller vraagt jaarlijks aan diens reislustige lezers naar hun opinie.

Wie op vakantie gaat, kiest zijn bestemming aan de hand van klimaat, prijs, natuur, eten en nog zo wat. Zorgvuldig uitgekozen omstandigheden die een vakantie zéker beïnvloeden, maar een belangrijke factor die meestal pas achteraf wordt ondervonden – en evenzo je vakantie kan maken of breken – is de stemming van de mensen in het land. Daarom vraagt Condé Nast Traveller jaarlijks aan diens reislustige lezers naar hun top 10 landen met de vriendelijkste bevolking. De grote winnaars vind je hieronder.

Binnenkort emigreren? Dit zijn de meest leefbare steden ter wereld

10 | De Filipijnen

Het lekkere weer, de mooie natuur, de surfers-mentaliteit… het resulteert in de welkome Filipijnse gastvrijheid, die al sinds jaar en dag door reizigers wordt geapprecieerd.

9 | Sri Lanka

Sri Lankanen staan erom bekend hun toeristen extra te waarderen. Van jong tot oud, iedere bewoner van Sri Lanka is nieuwsgierig naar de bezoekers, wat jou als reiziger bevoorrecht nog meer over het land te leren kennen.

8 | Belize

Belize heeft een divers aanbod culturen, tradities en histories, wat het tot een heel open en toegankelijk land maakt. Zeker als het aankomt op de bevolking, die zijn gasten altijd warm verwelkomt.

7 | Peru

Het bekendste landmark van Peru is het vijftiende eeuwse Machu Picchu, alhoewel de locals waarschijnlijk de Lost City of Choquequirao het meest imponerend vinden. Bezoek je die oude stad, dan kom je een van de vriendelijkste bevolkingen ter wereld tegen.

8 | Botswana

Door respect voor hun ouderen, open communicatie en oogcontact stelt de bevolking van Botswana (’the Botswana people’) hun gastvrijheid in bewaring. Volg hun voorbeeld en je ontmoet een van de vriendelijkste bevolkingen ter wereld.

5 | Costa Rica

Het Pura Vida van Costa Rica zorgt ervoor dat de bevolking zo positief mogelijk in het leven staat, en dat er zoveel mogelijk moet worden genoten. Als toerist merk je dit in alles wat het land te bieden heeft.

4 | Thailand

Hoe clichématig het ook klinkt, Thailand is ‘Het land van de glimach’, en mag zich door de altijd-glimlachende bevolking in de top 5 meest vriendelijke landen ter wereld voegen.

3 | Nieuw-Zeeland

De Nieuw-Zeelandse Maori staan bekend om hun relaxte karakter en gastvrijheid. Door het uitoefenen van ‘manaakitanga’ (‘gastvrijheid’ in Maori) probeert de bevolking vriendschappelijke connecties te stimuleren.

2 | Colombia

De kleurrijke en open cultuur van Colombia verwelkomt je vanaf het moment dat je arriveert. Het is bijna onmogelijk om niet geïnspireerd en geroerd te worden door de vriendelijke bevolking van het Zuid-Amerikaanse land.

1 | Frans-Polynesië

Frans-Polynesië kent meer dan 100 eilanden, waar Tahiti en toeristentrekpleister Bora Bora er twee van zijn. Alhoewel het helderblauwe water, de bounty stranden en het fantastische klimaat een bezoek de moeite meer dan waard maken, is de bevolking ook nog eens het vriendelijkste ter wereld. Twee woorden: tickets boeken!