Wat is Botox Plus? En heb jij er baat bij?

De technieken worden steeds verfijnder. En effectiever.

Steeds meer mannen kiezen voor botox om bijvoorbeeld een hardnekkige voorhoofdfrons weg te werken. Nieuw is Botox Plus – maar wat is het proces? En wees gerust, Roy Donders komt NIET in onderstaand artikel voor.

Nog even in het kort: Botox is een afkorting voor botulinetoxine, een eiwit dat geproduceerd wordt door een natuurlijke bacterie. Door botox te injecteren in de spieren die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van rimpels, wordt de spieractiviteit tijdelijk verzwakt, waardoor de huid weer gladder en strakker wordt.

Botox is één van de meest effectieve behandelingen om rimpels (deels of helemaal) te vervagen. Maar na een botox behandeling kan het zijn dat sommige rimpels nog zichtbaar blijven. De reden is dat een rimpel dan al ‘te diep’ is om deze met botox te kunnen vervagen. Botox ontspant namelijk enkel de spieren die verantwoordelijk zijn voor de gevormde rimpels.

Botox Plus

Bij een dergelijke diepe rimpel is Botox Plus een oplossing om die snel(-ler) mooi en zacht weg te werken. Naast het ontspannen van de spier, wordt de lijn van de rimpel behandeld met natuurlijk en huidverbeterend hyaluronzuur. De huid in de rimpel wordt hierdoor geheel iets gelift, waardoor de rimpel verdwijnt.

Hoe vind je een betrouwbare arts?

Botox is veilig en heeft ook geen bijwerkingen, maar het is en blijft wel een medisch product en dus is het belangrijk dat het wordt toegediend door een ervaren en deskundige arts. Dus één zonder harde krul. Wanneer botox niet op de juiste manier wordt geïnjecteerd kan het onnatuurlijke of ongewenste resultaten geven.

Betrouwbare injectable artsen vind je hier. De behandeling wordt onder meer hier aangeboden.