Hittegolf? Kleed je als Brad Pitt

De hoofdrolspeler van Bullet Train weet hoe je het prettigst deze ovenwarme dagen doorkomt.

brad pitt premiere bullet train
Stijlpastoor
Het is nieuw, glimmend en glibberig
Door Arno Kantelberg
Stijlpastoor
panama hoed
Om door een ringetje te halen
Door Arno Kantelberg

Bij een nieuwe film hoort een promotietraject waar je als Hollywoodster acte de présence moet geven. Dat geldt ook voor Bullet Train, de Hollywoodverfilming van het boek van de Japanse auteur Kõtarõ Isako. 

Brad Pitt speelt de hoofdrol in Bullet Train en dus reisde hij de afgelopen weken de wereld rond om bij premières aanwezig te zijn. Hij was onder meer op bezoek in Parijs en Los Angeles.

Maar wat doe als je er sprake is van een hittegolf? Je wil er goed uitzien, maar het is niet de bedoeling dat je met klotsende oksels word vastgelegd door het bataljon fotografen.

Brad Pitt wende zich tot de relatief onbekende ontwerper Haans Nicholas Mott. Die ontwierp een ‘uniform’ in verschillende kleuren voor de 58-jarige Pitt. Dat zag er allemaal heel zomers uit. Sleutelwoord bij die kleding: linnen.

Meer weten over linnen? Bijvoorbeeld hoe je linnen het beste kunt combineren of strijken? Kijk hier.

Mott bedacht ensembles in verschillende kleuren, bestaande uit een ongevoerd jasje met hoge, smalle revers en wijde broeken met drawstring, het koordje (afkomstig uit de sportswear) dat elke broek passend maakt. 

Mott produceerde pakken in verschillende kleuren, van oranje tot groen en grijs. Elk pak wordt door Pitt gedragen met een henley-shirt (een shirt zonder boord) in een bijpassende kleur. Dus het oranje pak paart Pitt met een roestkleurig shirt; het donkergrijze pak met een lichtgrijs shirt.

Om het helemaal comfortabel te houden, trekt Brad Pitt om zijn voeten gympen van het merk Adidas (zoals klassieke Adidas Superstars bij het grijze pak, zoals te zien op bovenstaande foto met een deel van de cast van Bullet Train in Parijs).

Hoort Bullet Train bij de beste films van Brad Pitt? Hier vind je onze lijst.

De losse pasvorm van de kleding is prettig, maar de stof is hier cruciaal. Vanwege de luchtigheid en de ademende kwaliteiten is linnen de ideale stof voor een warme dag. En warme dagen zijn er tegenwoordig zelfs bij ons in West-Europa in overvloed.

brad pitt premiere bullet train

Linnen laat zich ook mooi verven; er lijkt altijd leven in de stof te zitten. Dat komt ook door de kreukbereidheid van de stof. Onthou: linnen mag kreuken!

Zelfs de pilotenbrillen van Pitt zijn in de kleurenfamilie van z’n pakken bedacht. Het gaat tenslotte om de details, zoals we al van Johan Cruijff leerden. En de pilotenbril blijft de klassieker onder de coole brillen.

Stijlpastoor
Het is nieuw, glimmend en glibberig
Door Arno Kantelberg
Stijlpastoor
panama hoed
Om door een ringetje te halen
Door Arno Kantelberg