Heelhuids drie dagen Carnaval door

Het carnaval barst vandaag weer los. Schminken hoort erbij, maar het moet ook weer van je gezicht af. Zo pak je dat aan.

carnaval miguel gonzalez unsplash

Zonder een lading schmink ben je als carnavalsvierder niet compleet. Maar die laag moet ’s avonds ook weer verwijderd worden. Speciaal voor jou: 4 heldere adviezen.

1. Basis

Smeer de schmink niet rechtstreeks op je gezicht. Breng eerst een laagje crème aan. Zo voorkom je dat de make up in je huid trekt. Daardoor kunnen namelijk je porieen verstoppen en pukkels, bultjes en vlekken ontstaan. Bovendien is het zonder een onderlaag een crime om de schmink weer van je gezicht te krijgen. Je gewone dagelijkse verzorgende crème is prima om zo’n onderlaag te vormen. Tip: Sla je nek niet over.

2. Grof geschut

Het is zaak om voor je naar bed gaat alle schmink weer te verwijderen. Dat kan een klus zijn. Heb je een dikke laag aangebracht haal dan met een watje en make up verwijderaar het grootste deel van je huid.  Leen de make up verwijderaar van je vriendin of loop even binnen bij een drogist. Het spul gaat jaren mee dus het kan woensdag zo in de doos met carnavalskleren, voor volgend jaar.

Met één watje zul je de klus waarschijnlijk niet klaren, dus gebruik er zoveel als nodig is.  

3. Schoon

Is de dikste laag weg, pak dan je face wash. Maak het schuimend in je handpalmen en masseer het vervolgens even royaal als grondig over je gezicht. Spoel het schuim met de de resten schmink zorgvuldig van je huid. Herhaal deze stap als je ziet dat er nog make up is overgebleven. Face wash is er ook in blokvorm, daarover hier meer.

4. Nazorg

Carnaval is niet alleen een aanslag op je lijf, je lever, je portemonnee en je oren, maar ook op je huid. Om je gezicht te wapenen tegen nog drie dagen schmink kun je na het reinigen op je schone huid een laagje crème aanbrengen – daar profiteert je vel ’s nachts optimaal van.