Deze G-Shock van €149 is het ultieme vakantiehorloge

Een solar powered technologie-boost maakt de G-Shock ‘CasiOak’ nóg beter.

Vergeet die ‘lefty’ Rolex GMT Master II of de MoonSwatch. Aan beide horloges kom je toch binnenkort niet en deze G-Shock is nog een stuk goedkoper ook. G-Shock heeft al sinds 2019 succes met de GA-2100, ook wel bekend als de CasiOak vanwege de gelijkenissen met de Audemars Piguet Royal Oak. Zie het als een rugged twist op de Royal Oak met achthoekige lunette.

Een 2022-upgrade heeft deze G-Shock nóg beter gemaakt in de vorm van de GA-B2100. De nieuwe toevoeging van de Tough Solar-technologie, die deze maand verschijnt, tilt de modieuze Casio naar een hoger niveau, zonder z’n betaalbaarheid te verliezen.

Carbon Core Guard

Concreet betekent dit het volgende: Tough Solar is Casio’s naam voor zijn lichtoplaadtechnologie (het werkt met elk licht, niet alleen zonlicht) die je horloge zou moeten laten werken zonder dat de batterij moet worden vervangen – tot wel tientallen jaren. Om te vergelijken, de ‘oude’ GA-2100-serie heeft een batterijduur van drie jaar.

De Bluetooth-mogelijkheden zijn er niet om het een volwaardige smartwatch met meldingen en dergelijke te maken, maar het biedt wel enkele handige functies zoals ‘Find My Phone’ en toegang tot nauwkeurige timing. Ook is er een Carbon Core Guard, een koolstofvezelstructuur die de duurzaamheid vergroot en helpt om dit de dunste G-Shock ooit te maken.

CasiOak

De laatste reden waarom je dit zomerseizoen op de CasiOak-trein zou moeten springen, is vanwege de nieuwe kleuren. Onze absolute favoriet is het bijna lichtgevende gele model dat knalt, maar voor een zomerhorloge mag dat best eens. Voor een iets meer gedistingeerde look – nou ja, voor een G-Shock tenminste – is de marineblauwe of kakigroene variatie ook een prima keuze. Ze worden vergezeld door een effen zwart model en nog een zwarte GA-B2100 met een gekleurde wijzerplaat.

De geüpdatete G-Shock is deze maand verkrijgbaar in in vijf verschillende kleuren van de GA-B2100, maar we kunnen in de toekomst vast nog meer variaties verwachten. G-Shock kennende… Ze zijn te koop voor €149, waar de gele variant een tientje duurder is en op €159 uitkomt.